Velikonoce se budou ve velkém slavit na statku u Matoušů

20.03.2018 8:02

Selský dvůr u Matoušů na Bolevecké návsi v Plzni bude už v tomto týdnu patřit svátkům jara. Velikonoční oslavy budou hned dvoudenní a nabídnou bohatý program.

11

Velké velikonoční oslavy připravil první plzeňský obvod. Za dějiště si vybral tradiční selský svůr U Matoušů. Svátky jara se budou v unikátních prostorech odehrávat 24. a 25. března.

Program víkendu je přichystaný tak, aby si na své přišly všechny generace. Kromě tradičního malování velikonočních kraslic bude možné se naučit plést košíky, podívat se na výrobu vinutých perlí, svíček, mýdel nebo vitráží.

"O zábavu se postará také pestrý hudební doprovod. Pozvali jsme kapely MHS a Náhodná sešlost, vystoupí také dětský soubor Boleváček. O českých velikonočních tradicích bude malé divadelní představení v sobotu, a v neděli pak o velikonočním zajíčkovi,“ láká na statek U Matoušů starosta prvního plzeňského obvodu Miroslav Brabec.

K mání bude i celá řada velikonočoních dobrot. Návštěvníci si budou moct pochutnat například na bochánku nebo perníčkách. Připravené budou také vyjížďky na koních a malování na obličej.

Sobota 24. března:

10:00 – začátek akce
11:00 – divadelní představení o českých velikonočních tradicích
12:00 – kapela MHS
14:00 – kapela Náhodná sešlost (folk a country)
17:00  - závěr akce

Neděle 25. března:

10:00 – začátek akce
13:00 - kapela Náhodná sešlost
14:00 – divadelní představení o velikonočním zajíčkovi
14:30 - dětský soubor Boleváček
16:00 -  kapela MHS
17:00 – závěr akce

FOTO: Milan Svoboda - ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT