QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Velká uzavírka Slovanské třídy a Mikulášského náměstí se blíží

26.07.2016 13:12

Ridiči, připravte si pevné nervy. Blíží se další velká uzavírka v Plzni. Na celý měsíc se uzavře Slovanská třída a Mikulášské náměstí. Na několik dní dojde i k výluce tramvají.

malá kolona kvůli červené na semaforu

Slovanská třída a Mikulášské náměstí se budou uzavírat z důvodu rekonstrukce tramvajové trati a oprav vodohospodářské infrastruktury. Pro veškerou dopravu budou Slovanská a Mikulášské náměstí uzavřeny od 1. do 31. srpna. Od 13. do 22. srpna zde dojde i k výluce tramvajového provozu.

 

Oficiální objízdná trasa pro individuální automobilovou dopravu bude Částkovou a Lobezskou ulicí na ulici U Prazdroje. Komplikace nastanou i pro Plzeňské městské dopravní podniky. „Výluka odřízne tramvajovou vozovnu od zbytku Plzně, vozy tak budeme muset odstavovat na konečných, kde bude prováděna i základní údržba, jako je například úklid,“ popisuje dopady uzavírky Michal Kraus, předseda představenstva PMDP, a.s.

 

Výluka zasáhne tramvaje na linkách číslo 1 a 2 a tolejbusovou linku číslo 12. Noční autobusová doprava bude operativně odkláněna v závislosti na jednotlivých etapách výstavby.

„Po dobu výluky provozu tramvají, tedy od 13. do 22. srpna, bude jezdit linka náhradní autobusové dopravy, která obslouží obě tratě na Slovany a Světovar jednosměrným objezdem. Výluka bude náročná nejen pro nás, ale především pro naše cestující,“ uvedl provozní ředitel PMDP Jiří Ptáček.

Náhradní autobusová doprava pojede z náměstí Republiky, kde bude probíhat vzájemný přestup mezi tramvajovými linkami číslo 1 a 2 od Bolevce a Skvrňan a autobusy náhradní dopravy číslo 1/2A. Následně pojede po trase zastávek - Náměstí Republiky – Františkánská – Goethova – Prokopova – U Trati – Koterovská – Plzenecká – Slovanská – Slovanská alej – Koterovská – Sirková – U Zvonu – Náměstí Republiky. Zastávky Anglické nábřeží a Hlavní nádraží nebudou ve směru na Slovany a Světovar obsluhovány!

Přestup z trolejbusových linek na autobusy náhradní dopravy směrem na Slovany a Světovar je doporučen u Mrakodrapu – autobusy budou odjíždět ze zastávky Prokopova. Pro cestující z vlakového nádraží bude zřízena obousměrná zastávka v Koterovské ulici poblíž křižovatky s Železniční ulicí a vyústění podchodu pod nádražím.

V závěru srpna, kdy budou ještě probíhat práce na tramvajové trati linky číslo 1 ve směru do centra, bude tato linka vedena na Slovany jednosměrným objezdem po trase Mikulášské náměstí - Slovanská – Slovanská alej – Koterovská – Sladkovského – Mikulášské náměstí.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24