Velké divadlo patří filmařům, diváci si musí počkat až na konec ledna

03.01.2018 12:43

Budova Velkého divadla v Plzni se uzavřela. Obsadili ji francouzští filmaři, kteří tady budou během ledna natáčet historický film. Znovu se divadlo otevře až na konci měsíce.

DJKT

Secesní budova Velkého divadla je v současné době dějištěm natáčení historického filmu Edmond. V historii plzeňského divadla se jedná o mimořádný mezinárodní projekt.

Film vychází ze stejnojmenné divadelní hry o životě dramatika Edmonda Rostanda a vzniku jeho slavného Cyrana de Bergerac. Dramatik Alexis Michalik hru sám inscenoval na jevišti pařížského divadla Théâtre du Palais-Royal a ujme se také režie filmu. Ve Francii se jeho hra Edmond setkala s mimořádným úspěchem a získala několik prestižních ocenění.

Kvůli natáčení se ovšem musela budova úplně uzavřít, a to až do 29. ledna. Na mimořádnou uzavírku se divadlo připravovalo s předstihem a upravovalo k tomu i program. I tak se to dotklo některých abonentů, kteří kvůli přerušení provozu přijdou o jedno představení. Konkrétně se to dotklo skupin V1, V2, V5, V9, V10, V12 a V14. Majitelé těchto abonmá mají možnost si do konce letošního roku dokoupit za zvýhodněnou cenu jiné představení.

Podrobnosti k možnostem dokoupení náhradního představení získají zájemci na telefonním čísle 378 038 186 nebo přímo v Oddělení předplatného ve Smetanových sadech.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24