QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Velký plzeňský betlém bude opět na radnici. Figurky stále přijímá

07.12.2017 11:33

Už od nadcházejícího víkendu bude v mázhauzu radnice k vidění Velký plzeňský betlém. Organizátoři stále přijímají nové figurky! Popusťe uzdu fantazii a zapojte se!

FOTO_QAP_CZ (36)

Velký plzeňský betlém zdobí mázhauz radnice na náměstí Republiky už několik let vždy ve vánočním období. Každým rokem se navíc rozrůstá o další a další originální figurky. Ani letošní rok není výjimkou.

Betlém pořádá Muzeum strašidel v Plzni a i letos vyzývá všechny tvořivé nadšence, aby betlém opět o něco rozšířili. Podmínkou je, že figurka musí sama stát, měla by být vysoká zhruba 20 centimetrů a musí být z tvrdého materiálu. Na použití se doporučuje dřevo, keramická hlína, modurit, přírodní materiály, technika kašírování a odlitky ze sádry, cínu nebo olova.

"Vše záleží na fantazii výrobce. Zúčastnit se tohoto projektu může naprosto každý, kdo má šikovné ruce a chuť stát se součástí něčeho originálního. Každá postavička je řádně registrována v kronice," lákají na zapojení do projektu organizátoři.

Velký betlém bude na radnici k vidění od 9. prosince až do 7. ledna. Organizátoři sbírají figurky i v průběhu expozice. Zájemci je mohou nosit do Muzea strašidel na náměstí Republiky každý den od 10 do 18 hodin. Figurka se vždy zaregistruje a následně umístí do betléma.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24