Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

02.06.2024 12:14

Kvúli zaplavení byl v Plzni neprůjezdný Rondel

Hasiči odčerpali vodu, nyní je místo již průjezdné

02.06.2024 11:10

Region zasáhly bouřky!

Výstraha před bouřkami platí v celém Plzeňském kraji až do dnešní 20. hodiny

Na Tachovsku někdo krade gumové podstavce značek, ohrožuje tím řidiče!

16.08.2012 11:25

Policisté na Tachovsku pátrají po zloději gumových podstavců přenosných dopravních značek. Značky zloděj totiž pohazuje v příkopu hned poté, co odnese podstavec. Tím ohrožuje všechny řidiče, kteří se značkami mají řídit.

policie

Policisté na Tachovsku za poslední dobu bojují se zloději gumových podstavců, do kterých se upevňují přenosné dopravní značky. Značky pak končí v příkopu. Policisté žádají veřejnost o pomoc.

Gumové podstavce zřejmě někdo potřebuje, protože kvůli nim ničí značky a ohrožuje pak i ty, kteří se značkami amjí řídit. "Pachatelé z podstavců značky odstraní a pohodí je v silničním příkopu," vysvětluje postup policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Jen za úterý 14. srpna přijali policisté oznámení o dvou takových případech. "Jeden se stal na Borsku mezi 9. a 14. srpnem letošního roku, kde dosud neznámý pachatel na komunikaci mezi obcemi Přimda a Svatá Kateřina odcizil celkem šest podstavců. Další dva podstavce se ztratily ze 13. na 14. srpna letošního roku mezi obcemi Pernolec a Částkov," popisuje události mluvčí.
V souvislosti s narůstajícím počtem těchto krádeží se policisté obracejí na občany a žádají je, aby v případě, že budou svědky takového jednání, neprodleně informovali Policii ČR.

"Zloději by si měli uvědomit, že tím ohrožují účastníky silničního provozu, neboť přenosné dopravní značky jsou konkrétními informacemi o změně situace na komunikaci. Navíc jde o prvek, který má napomoci zvýšit bezpečnost na pozemních komunikacích," varuje Dagmar Jiroušková.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství