QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Viadukt v Mohylové nahradil železniční most - AKTUÁLNÍ FOTKY

21.03.2016 13:05

Starý železniční viadukt v Mohylové ulici na Doubravce v Plzni už je minulostí. V rámci stavby koridoru ho nahrazuje nový železniční most. Práce budou probíhat i v dalších měsících. 

FOTO_QAP_CZ (1)
FOTO_QAP_CZ (1)FOTO_QAP_CZ (2)FOTO_QAP_CZ (4)FOTO_QAP_CZ (3)FOTO_QAP_CZ (5)FOTO_QAP_CZ (6)FOTO_QAP_CZ (7)FOTO_QAP_CZ (8)FOTO_QAP_CZ (9)FOTO_QAP_CZ (10)FOTO_QAP_CZ (11)FOTO_QAP_CZ (13)FOTO_QAP_CZ (12)FOTO_QAP_CZ (14)FOTO_QAP_CZ (15)FOTO_QAP_CZ (16)

Řidičům v Plzni na Doubravce se po nějaké době opět otevřel průjezd Mohylovou ulicí. Práce na výstavbě nového železničníhío mostu pokročily a starý viadukt už je v podstatě minulostí. Průjezd ale zatím natrvalo otevřený nezůstane.

Přestavba viaduktu v Mohylové ulici na Doubravce, která je součástí celkové stavby koridoru, se táhne od loňského února. Práce by měly skončit letos v létě. Během uplynulých dnů už se stavařům podařilo zbourat starý viadukt a osadit také část nového železničního mostu. Řidičům se tak na nějakou dobu průjezd v Mohyolvé otevřel.

Natrvalo to ale nebude. "Teď je hotová první půlka, pracovat se bude dál na té druhé půlce," říká starosta obvodu Michal Chalupný. Uzavírky v ulici by měly být průběžné. Vzhledem k tomu, že na koridoru se pracuje na Doubravce také v Potoční ulici, dojednalo vedení obvodu alespoň mimořádná opatření.

"Jakmile se bude uzavírat Potoční, tak bude muset být zachovaný průjezd v Mohylové," dodává starosta čtvrtého plzeňského obvodu s tím, že zachované musí být i podchody pro pěší.

Stavba na Doubravce by měla trvat do léta, omezení tak v jednotlivých etapách poběží podle odhadů až do června. Na novou trať na Doubravce by první vlaky měly vjet na konci července.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24