Víkend přinese přechodné ochlazení, pak se vrátí letní teploty

15.06.2017 6:59

V příštích dnech dorazí do regionu přechodné ochlazení, které vydrží i v první polovině víkendu. Už během neděle se ale bude oteplovat a po víkendu by měly opět zavládnout tropy.

Nebe QAp foto

Studená fronta bude ovlivňovat počasí v regionu už během pátku. V sobotu se pak budou teploty podle nové týdenní předpovědi ČHMÚ pohybovat jen kolem 20 stupňů. Hned po víkendu budou ale znovu stoupat k 30 stupňům.

Ve čtvrtek bude jasno nebo polojasno. Od západu bude večer přibývat oblačnost a dorazí přeháňky nebo bouřky. Teploty se dostanou mezi 25 až 29 stupňů.

V pátek nás pak čeká oblačno až zataženo, od západu postupně i s přeháňkami nebo bouřkami. V noci klesnou teploty mezi 17 až 13 stupňů, přes den vystoupí mezi 20 a 24.

Sobota přinese oblačnou až zataženou oblohu, místy se objeví přeháňky. V průběhu odpoledne už ale bude srážek ubývat. Nejnižší noční teploty budou mezi 13 až 9 stupňů, nejvyšší se dostanou mezi 17 až 21.

neděle ale bude o dost lepší. Bude většinou polojasno a odpolední teploty znovu až okolo 27 stupňů. V noci klesnou mezi 13 až 9.

Hned v pondělí už se navíc opět vrátí tropy. K jasné nebo polojasné obloze se přidají teploty až okolo 31 stupňů. Na horách by se nicméně mohly objevit i bouřky. V noci naměříme 14 až 10 stupňů.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka podle ČHMÚ: "Skoro jasno až polojasno, při zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Během období přibývání oblačnosti a srážek. Nejnižší noční teploty 16 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 28 až 32 °C, postupně 23 až 27 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24