QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Viktorka přesunula pietní místo Františka Rajtorala, svíček rapidně přibývá - FOTO

26.04.2017 14:11

Stovky svíček aktuálně hoří před fotbalovým stadionem ve Štruncových sadech a stoprocentně budou dál přibývat. Klub tak musel pietní místo přesunout.

pietní místo

Pietní místo Františka Rajtorala, které vzniklo na schodech u stadionu ve Štruncových sadech v Plzni, se během pár dnů doslova zaplnilo stovkami svíček. Další navíc přibývají. Klub tak musel sáhnout ke stěhování.

"Vzhledem k tomu, že přichází další a další fanoušci a očekáváme jejich velký počet i na sobotním utkání, byli jsme nuceni pietní místo posunout o několik metrů před recepci. Přenesli jsme vše do poslední svíčky," informoval klub FC Viktoria Plzeň.

První svíčky se u fotbalového stadionu začaly objevovat už v neděli večer, kdy přišla z Turecka tragická zpráva o smrti někdejšího plzeňského fotbalisty. Před stadionem se také objevil obří transparent "R.I.P. Rajty". Od pondělního rána pak přibývaly nejen svíčky, ale i šály, fotky a další vzpomínkové předměty.

V pondělí v podvečer dokonce městem prošel pietní průvod, který zamířil z náměstí právě ke stadionu. Podrobnosti najdete v článku zde.

FOTO: fcb FCVP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24