QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

R.I.P. Rajty...Fanoušci v Plzni vzpomínají na Františka Rajtorala - FOTKY

24.04.2017 10:09

Zapálené svíčky, transparent, fotografie i dres...Prostor před Doosan Arenou v Plzni se proměnil v pietní místo, městem prošel i průvod za Františka Rajtorala.

2
2foto-qap-cz (13)foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (4)foto-qap-cz (3)3foto-qap-cz (6)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (8)foto-qap-cz (9)foto-qap-cz (10)foto-qap-cz (14)foto-qap-cz (15)foto-qap-cz (18)14

Tragické zprávy o smrti Františka Rajtorala, které přišly v neděli z Turecka, spustily ohromnou vlnu smutku mezi fanoušky plzeňské Viktorky. Ještě v průběhu večera se schody před vstupem do Doosan Areny začaly plnit hořícími svíčkami, v sadech před stadionem se objevil velký transparent s nápisem "R.I.P. Rajty".

Zpráva o smrti jedné z někdejších velkých hvězd FC Viktoria Plzeň doslova šokovala zástupy plzeňských fotbalových fanoušků. Klub si na počest oblíbeného hráče změnil úvodní fotky na facebookovém profilu a vyzval fanoušky, aby jeho památku uctili právě před stadionem zapálením svíček.

Také komentáře na facebookové stránce Viktorky se zaplnily vzkazy plnými smutných slov a vzkazů. Soustrast vyjádřilo dokonce i několik fanoušků odvěkého plzeňského rivala - pražské Sparty. Plzeňští fandové pro změnu burcují hráče Viktorky k zisku titulu, který by měli věnovat právě Františku Rajtoralovi...

Plzní v podvečer prošel i průvod stovek fanoušků, kteří na fotbalistu vzpomínali. Davy fandů ukončily průvod právě před Doosan Arenou, kde se svíčky hromadily během celého dne.

Někdejší plzeňský obránce spáchal v neděli sebevraždu ve věku 31 let. Do Plzně přestoupil v roce 2009 a právě tady prožil svůj největší fotbalový vzestup a slávu v podobě titulů a dvou postupů do Ligy mistrů.

foto-qap-cz (18)

FOTO: QAP.CZ, Pavel Němeček

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24