QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.04.2024 11:00

Tip na výlet do Křimic

Nenáročná trasa plná zajímavostí vás zavede i do vyhlášené restaurace Roští.

Vítr lámal stromy, trhal střechy! Hasiči hlásí na tři stovky zásahů - FOTKY

24.09.2018 8:14     24.09.2018 8:33

Kolem tří stovek zásahů, popadané stromy, poničené střechy. To je výsledek řádění silného větru, který zasáhl region. V Radobyčicích vítr dokonce zvedl do vzduchu zahradní domek.

1
123

Silný vítr, který zasáhl v posledních hodinách celý Plzeňský kraj, zaměstnal hasič ve velkém. Jen do rána to bylo kolem tří stovek zásahů.

"Nejvíce událostí se samozřejmě týkalo spadaných stromů, dále to byly spadané dráty elektrického vedení, poškozené střechy, vyvrácené billboardy. V Radobyčicích vítr odnesl zhruba dvě stě kilogramů vážící zahradní domek, který skončil mimo zahradu na komunikaci, kde blokoval provoz. Ve třech případech došlo k pádu stromu na vozidlo. V Roupově se sesunula stodola. Největší nápor událostí jsme zaznamenali mezi 19 až 22 hodinou," shrnul mluvčí hasičů Petr Poncar.

Nejvíce zasažené oblasti byly Tachovsko, Domažlicko a Klatovsko. Hasiči se nicméně nezastavili ani v dalších okresech v podstatě celou noc a plné ruce práce měli až do rána. "Jen od půlnoci do 8. hodiny ranní jsme vyjížděli k 40 případům spadaných stromů. V průběhu likvidací hasiči nalézali další spadlé stromu, které ještě ani nebyly hlášené. Tyto samozřejmě také odstraňovali," dodává mluvčí krajských hasičů.

Naštěstí vlivem počasí nedošlo k žádnému zranění. Problémy měli záchranáři jen s dodávkami proudu na Šumavě. "Během včerejšího větrného počasí naštěstí nedošlo k žádnému zranění, které by si v Plzeňském kraji vyžádalo výjezd záchranné služby. Na výjezdových stanovištích v Bělé, Vlčicích, Železné Rudě a na Modravě došlo k výpadku dodávky elektrického proudu a výpadky byly hlášeny i u mobilního operátora. Nedošlo k omezení dostupnosti zdravotní péče," informovala Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24