QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vítr přerušil dodávku elektřiny na několika místech kraje

13.01.2017 14:46

Kvůli silnému větru jsou v pohotovosti energetici v regionu. V Plzeňském kraji museli řešit celou řadu poruch a některé oblasti byly úplně bez elektřiny. Kde byla situace nejhorší?

DSC_0454

Poruchy se začaly množit už od ranních hodin a technici ČEZ tak museli do terénu. Situace se začala zlepšovat až v odpoledních hodinách.

"V současné době už je situace lepší. Zbývá odstranit poruchy na Domažlicku v okolí Meclova a na Tachovsku, tam se jedná o oblast Přimdy a Málkova. Na odstranění poruch se ale intenzivně pracuje," řekla mluvčí ČEZ Michaela Jirovcová.

Už v ranních hodinách řešili energetici poruchy také na Klatovsku, konkrétně se jednalo o Železnou Rudu, Špičák a Hojsovu Stráž. Tam se podařilo obnovit dodávku už dopoledne. Naopak problémy s elektřinou se vyhnuly Plzeňsku i Rokycansku, kde energetici nemuseli řešit žádné poruchy.

Energetici jsou nicméně i dál v pohotovosti.

Vítr dosahoval v kraji rychlosti vichřice...

V průběhu dopoledne dosahoval vítr podle ČHMÚ nejvyšší rychlosti na Tachovsku na Přimdě, kde foukal až rychlostí 110 kilometrů v hodině. Také v Plzni to ale pořádně "fičelo". V západočeské metropoli naměřili meteorologové rychlost větru přes 80 kilometrů v hodině. Vítr by měl v průběhu odpoledne už slábnout. I tak ale bude dosahovat také v nížinách během soboty rychlosti přes 50 kilometrů v hodině.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24