Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

01.06.2024 18:21

Plzeňská muzejní noc nalákala davy lidí - FOTKY

Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.

Gang zlodějů aut rozprášila kriminálka! Kradli i ze zamčených garáží

29.08.2013 14:24

Plzeňští policisté hlásí další zásah do černého. Podařilo se jim rozmetat partu zlodějů, která kradla auta i motorky na celém území Plzně. Jednoho z gangu dokonce několikrát v kradeném autě přistihli.

policejni zatah plzen (30)

Velký úspěch v boji se zloději aut hlásí policisté v Plzni. Podařilo se jim rozprášit gang, který neváhal a kradl i z uzamčených garáží. V jedno m případě se jejich terčem stal i autobazar. Krom aut byly v jejich hledáčku také motorky. některé z nich pak vyváželi mimo Plzeň, v jiných se klidně projížděli nejen v ulicích západočeské metropole.

Řádit začala pětičlenná banda nejspíš na začátku července a klec spadla v srpnu. Vyšetřování je teď ukončené a policisté čekají, jak se rozhodne ohledně vazby. "Trestní stíhání se týká pěti mužů ve věku 21, 26, 28, 34 a 39 let. Strážci zákona zjistili, že v polovině července letošního roku společně vnikli do vnitrobloku domu v ulici Alej Svobody a z parkoviště odcizili uzamčené motorové vozidlo tovární značky Seat Ibiza v hodnotě asi sta tisíc korun," říká mluvčí policie Ivana Telekešová. Právě toto auto mělo už předem domluvenou cestu přes dva kumpány až k dalšímu kupci.

"K dalšímu skutku došlo dle všeho dne 27. července 2013. Tři muži z povedené pětice se vloupali do garáže v Plzni na Slovanech. Z garáže odcizili dvě motorky továrních značek Yamaha a Varadero s příslušenstvím. Motorky naložili na přívěsný vozík vozidla VW Golf combi a odjeli do malé obce na Přešticku, kde motorky vyložili. Třetí případ se odehrál 30. července 2013. Do autobazaru v Plzni se vloupal 34 letý muž z povedené skupiny. Muž odstranil zámek z vrat autobazaru, vnikl dovnitř a odcizil nákladní vlek a motocykl Honda CBR," popisuje mluvčí sérii krádeží motorek. Také v tomto případě motorka skončila na Přešticku, kde z ní další kumpán vybrousil VIN číslo, odstranil registrační značky a demontoval kapotáž.

V kradených autech se projížděli. Kontroly policistů jim nevadily.

Klec spadla v srpnu, kdy policisté mladíka, který upravil kradenou motorku, chytli při silniční kotnrole a to rovnou na kradené motorce. Ani další z jeho společníků neměl problémy s tím, aby se v kradeném zboží projížděl. "Čtyřiatřicetiletý muž má dle všeho na svědomí i další krádež. V Plzni ve Zborovské ulici odcizil zaparkované a řádně uzamčené vozidlo tovární značky VW Golf, červené barvy. Hned následujícíc den jej v kradeném voze kontrolovali policisté v Plzni v Mostní ulici. Tím, ale jeho řádění neskončilo. O dva dny později v Plzni v Baarově ulici opět odcizil vozidlo VW Golf, tentokrát fialové barvy," doplňuje Ivana Telekešová. I v tomto autě ho pak policejní hlídka zkontrolovala, a to jen dva dny po krádeži.

"Za uvedené přečiny hrozí mužům trest odnětí svobody až na pět let. Komisař ze služby kriminální policie a vyšetřování předal státnímu zástupci podnět k návrhu do vazby," uzavírá policejní mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství