QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vrtulník v akci! Pád parašutisty v Líních, zraněná žena v Dolanech a opařené dítě

12.05.2018 15:26     13.05.2018 10:46

Letecká záchranná služba byla v sobotu 12. května v akci hned dvakrát po sobě. V Líních se zranil parašutista, v Dolanech došlo k pádu ženy. V neděli pak letěl vrtulník do Dobřan pro opařené dítě.
 

foto QAP CZ

K pádu a následnému úrazu parašutisty došlo v Líníchv sobotu kolem třinácté hodině. "Muž byl při vědomí, po ošetření transportován letecky na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň - Lochotín. Do traumacentra byl přepraven vzhledem k mechanismu úrazu," uvedl mluvčí záchranky Martin Brejcha.

"Seskok probíhal standardním způsobem, závěrečný přistávací manévr se ze zatím neznámých příčin nezdařil a muž ve větší rychlosti dosedl na zem," uvedla k pádu parašutisty mluvčí policie Markéta Fialová s tím, že se jednalo o muže ročník narození 1976.

Policie se nadále případem zabývá. "Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro přečin ublížení na zdraví z nedbalosti. Všechny okolnosti případu budou předmětem dalšího prověřování," řekla dále mluvčí policie Markéta Fialová.

Odpoledne byl povolán vrtulník do Dolan na severní Plzeňsko. Tam došlo k pádu ženy z výšky. "Žena utrpěla vážné zranění obou dolních končetin a byla letecky převezena na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň - Lochotín," uvedl mluvčí záchranné služby Martin Brejcha.

Také v neděli musela letecká záchranná služba zasahovat. Vrtulník letěl do Dobřan, kde se malé dítě opařilo vodou. "Malý pacient byl po ošetření převezen letecky na Vinohrady," uvedl mluvčí záchranky Martin Brejcha.

Další poddrobnosti zjišťujeme.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24