QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vtipálek obtěžoval dispečink záchranky! Teď si záchranáře nezavolá

20.11.2017 13:52

Hodně razantní postup zvolila krajská záchranka v případu dalšího "vtipálka", který opakovaně volal na tísňovou linku. U operátora mu nechali zablokovat další volání.

Dispečink ZZSPK o Vánocích_QAP_foto (6)

Případy, kdy lidé volají na tísňové linky nejrůznější anonymní oznámení nebo si jen z operátorů dělají srandičky, zaměstnávají operační střediska poměrně často. Záchranka v Plzni nyní přistoupila k dalšímu takovému vtipálkovi hodně nekompromisně.

"Pán nám dne 16, 17. a 18. listopadu z Plzně opakovaně volal na linku 155 a pouštěl našim operátorům hudbu. Bavil se i nemístnou diskuzí. Na závadnost svého jednání byl opakovaně operátory upozorněn a byl žádán, aby svého jednání zanechal. Nestalo se tak a vedoucí směny rozhodl rázně. Dotyčnému pánovi bylo zablokováno volání na 155," říká mluvčí záchranky Martin Brejcha.

K podobným razantním řešením krajská záchranka nepřistupuje běžně, nicméně tentokrát muž obtěžoval operátorky opakovaně a zbytečně je zdržoval od skutečné práce. Postup má být i varováním pro další, kteří by měli podobné nápady.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24