QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Waldmünchen zve na turistiku, do bazénu i na letní hry

02.05.2018 14:37

Bavorské městečko Waldmünchen je z Čech coby kamenem dohodil. Leží hned za hranicemi v krásné krajině a nabízí stezky pro turisty i cyklisty, vodní zábavu a v létě historickou hru pod širým nebem.

Glaskreuz

Městečko Waldmünchen je dostupné z ČR nejlépe přes přechod Lísková v Českém lese na Domažlicku nebo sem můžete dojet přes Folmavu. Walmünchen leží jen pár kilometrů za českými hranicemi, proto některé lákavé turistické trasy vedou i přes hranice k nám do Čech.

"Máme přes dvacet značených turistických tras, jedna z nejoblíbenějších vede do Čech na Čerchov," uvádí Sigfried Frei z Tourist Info Waldmünchen a zve české návštěvníky i na řadu akcí, které se tady konají. "Od května máme každý týden na náměstí nějakou akci, kulturní, koncerty, regionální trhy, na konci května pak velký festival vína. A to vždy až do konce srpna."

Turistické trasy jsou přehledně popsané včetně map, fotografií a dalších údajů na turistických stránkách města na tomto odkazu.

Waldmünchen je zasazen do krásné přírody Bavorského lesa mezi vrcholy Zwischen Gibacht (934 m), Čerchov (1.042 m) a Hohenbogen (1079 m). Vyrazit sem můžete i na kole. V létě si můžete dopřát odpočinek u zdejších jezer (Silbersee, Perlsee, Eixendorfer See). Tady se lze nejen koupat, ale i kempovat nebo si užít některých vodních a dalších sportů.

Silbersee1

A pokud by to nebylo na venkovní koupačku, zajděte si do zdejšího AquaFit Erlebnisbad přímo ve Waldmünchenu. Vodní areál AquaFit prošel kompletní rekonstrukcí, od roku 2015 je komplet nový, zameřen ve velké míře na relaxaci. Je tu bazén s vířivkami a na plavání, dále bazén se slanou vodou a dětské brouzdaliště. "Máme 60 metrů dlouhou skluzavku a wellnes - biosaunu, parní lázeň, finskou saunu," uvádí Radka Wallner z areálu. 

Návštěvníky z Čech zve také na zajímavý saunový ceremeniál. "Od roku 2017 máme novou saunu v zahradě, kde probíhá opravdu krásný saunový ceremoniál," říká Radka Wallner a upozorňuje na velmi příznivé ceny a česky mluvící personál. Informace o otevírací době, cenách a další zajímavosti najdete na stránkách areálu zde.

Velkou zajímavostí městečka jsou letní historické slavnosti Trenckfestspiele, které se tu konají každé léto. Kvůli stále se zvyšující návštěvnosti z Čech, jsou do hry dokonce zařazovány i repliky v českém jazyce.

Trenckfestspiel2

Představení Pandur Trenck je slavnostní hra v přírodním divadle. "Hraje se u nás každoročně od roku 1950, v představení je více než 300 herců, desítky koní, opravdové kanony, povozy apod. Hra je dramatická, ale i milostná. A jsou v ní i české pasáže," popisuje podrobnosti Alois Frank, předseda místního pořádajícího spolku.

Některé materiály k této hře jsou vydány rovněž v českém jazyce. Získáte je v Informačním centru Bavorsko - Čechy v Plzni na náměstí Republiky 131/17 (přímo u zastávky tramvaje, v budově Nava-dům knihy, pozor nejde o infocentrum na druhé straně vedle radnice).

foto: Waldmünchen turistické centrum

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24