QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Z Plzně do Vejprnic posílila autobusová doprava, přibyla nová linka

13.12.2016 7:01

V tomto týdnu začala mezi Plzní a Vejprnicemi fungovat zcela nová autobusová linka, která posílí současný provoz. Na lince číslo 66 platí velmi "sympatické" jízdné.

66_vejprnice_u_skoly

Úplně nová linka číslo 66 vyjela poprvé v pondělí 12. prosince. Spojuje Plzeň, Křimice a Vejprnice. Linku provozuje dopravce ČSAD autobusy Plzeň na základě objednávky obcí Vejprnice a Tlučná. V podstatě jde o doplnění hlavní linky číslo 55.

Linka 66 je v jízdních řádech označená jako 440066 a jede z z Centrálního autobusového nádraží v Plzni, přes přední Skvrňany a Křimice až do zastávky "Vejprnice, Náves". V Křimicích nicméně autobusy nové linky slouží směrem na Plzeň jen k výstpu a směrem na Vejprnice jen k nástupu.

Nové zastávky i mimořádně nízké jízdné. Školáci jezdí jen za 3 koruny...

V souvislosti s novou linkou vznikly ve Vejprnicích také nové zastávky. "Ve Vejprnicích byly u příležitosti vzniku nové linky 66 zřízeny úplně nové zastávky ´Vejprnice,U školy´ a ´Vejprnice,Křimická´ ve stejnojmenné ulici.  Ty zajistí výrazné zlepšení obslužnosti horní části Vejprnic. Na lince 66 je opět vyhlášen velmi atraktivní tarif a ceny jízdného. Jednotlivé jízdné se zakupuje u řidiče nebo lze cestovat s předplatným pro linky 55+66+N55. Rovněž je akceptováno předplatné Integrované dopravy Plzeňska," říká Zbyněk Hupák z ČSAD s tím, že základní jízdné je pro celou trasu jen 10 korun. Zlevněné jízdné je jen 5 korun a žáci platí dokonce jen 3 koruny za jednu cestu.

Na linku je možné zakoupit i předplatné v hodnotě 150, respektive 100 korun. Předplatné pak platí i pro linku 55 a pro nopční spoje N55 mezi Plzní a Nýřany. Zdarma pak mají linku lidé nad 70 let, děti do 6 let, dárci krve, držitele průkazů ZTP nebo účastníci odboje.

FOTO: ČSAD autobusy Plzeň a.s.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24