Z Plzně vyrazí na slavnosti piva tradiční Plzeňský Chodovar Expres

16.08.2019 7:01

Chodová Planá bude o nadcházejícím víkendu patřit tradičním pivním slavnostem. České dráhy opět vypraví speciální expres. Stavět bude napříč krajem! Přinášíme podrobnosti!

IMG_7994

České dráhy vypraví v sobotu 17. srpna zvláštní vlak s názvem Plzeňský Chodovar expres na tradiční slavnosti piva v rodinném pivovaru Chodovar. Vlak tažený dieselovou lokomotivou „Bardotka“ pojede ráno z hlavního nádraží v Plzni přes Holýšov, Horšovský Týn, Bor a Tachov do Chodové Plané. Zpět se odtud bude vracet krátce před osmou hodinou večerní.

V sobotu 17. srpna se konají tradiční pivní slavnosti v Chodové Plané. České dráhy z Plzně vypraví populární Plzeňský Chodovar Expres, který poveze dieselová lokomotiva "Bardotka“.  Přímo na palubě speciálního vlaku si cestující budou moci dát čepované pivo, protože do soupravy bude zařazen i bufetový vůz.

V cílové stanici Chodovar expresu, tradičním pivovaru Chodová Planá bude připraven pestrý program. Návštěvníci se mohou těšit na netradiční prohlídky pivovarského provozu, četné koncerty, odemčené skalní sklepy, zábavné hry a soutěže nejen pro děti včetně klání o titul Pivní rytíř a Pivní rytířka, pivovarskou tombolu a samozřejmě ochutnávky piva a specialit na grilu. Během odpoledne na scéně Pivovarská zahrada vystoupí například skupina Slza, rock´n´rollová skupina Blue Rocket, country skupina Tsunami, skupina Firkin z Maďarska a další. Kompletní program najdete zde.

V rámci Pivních slavností v Chodovaru  opět mimořádně zastaví v Chodové Plané i vybrané Západní expresy a vlak IC Pendolino 512.

Ve vlaku platí jednotné zpáteční jízdné 190 Kč. Jízdenka je zároveň vstupenkou na slavnosti do areálu pivovaru.

 

jízdní řád chodovar expres

 

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24