QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Za bazénem na Lochotíně vyroste nové parkoviště - AKTUÁLNÍ FOTKY

20.03.2017 14:37

Od pondělí odstartovala uzavírka části Sokolovské ulice za bazénem na Lochotíně v Plzni. Vyrostou tam bezmála dvě desítky míst. Obvod plánuje i další parkoviště.

foto_qap_cz (2)
foto_qap_cz (2)foto_qap_cz (1)foto_qap_cz (3)foto_qap_cz (5)foto_qap_cz (4)foto_qap_cz (6)

Situace s parkováním v oblasti u lochotínského bazénu a parku by se měla už za pár měsíců zlepšit. Startuje stavba nového parkoviště, které nabídne skoro dvě desítky nových míst. Hotovo by mohlo být do léta.

Stavba byla předána zhotovitelské firmě v pondělí a s tím odstartovala také uzavírka slepé komunikace podél paneláků. "Za bazénem vznikne celkem osmnáct nových míst. Stavba vyjde na zhruba dva miliony," říká starosta prvního plzeňského obvodu Miroslav Brabec s tím, že vybudování nového parkoviště bylo v lokalitě už v podstatě nezbytností. 

Bazén na Lochotíně, ale také park lákají stále víc návštěvníků. Nová místa by tak měla ulehčit parkování i lidem, kteří v lokalitě bydlí. Stavba je naplánována do konce května letošního roku. Nicméně v rámci prací dojde také na přeložky sítí a oficiální spuštění provozu nového parkoviště by se tak mohlo o něco posunout. Do léta už by ale mělo fungfovat. 

Obvod navíc chystá v Sokolovské stavbu i dalšího parkoviště, tentokrát se to bude týkat oblasti u foniatrie. Také tam jsou s parkováním dost velké problémy. Zatím je tato stavba ale ve fázi plánování. Pokud vše půjde dobře, mohlo by se začít budovat na podzim letošního roku nebo na startu nové stavební sezóny, tedy na jaře 2018.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24