QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Železná Ruda bojuje s přívaly sněhu - AKTUÁLNÍ FOTKY

17.01.2017 8:37

Po několika letech dorazila pravá zima i na Šumavu. Železná Ruda aktuálně hlásí už okolo osmdesáti čísel sněhu. Město musí sníh vyvážet. Podívejte se na fotky...

7
2143567

Letošní zima je po řadě let opravdu pořádně zasněžená a mrazivá. Sníh v posledních dnech zasypal také Šumavu. Například na Špičáku je až okolo 90 centimetrů. Například Železná Ruda tak musí vynaložit zase značně větší úsilí na úklid silnic a chodníků.

"V kontextu těch posledních tří let je sněhu podstatně víc, i když to ještě pořád není tolik, co si například já pamatuju jako dítě," uznává starosta města Michal Šneberger. "Myslím, že úklid ale zatím zvládáme. I o uplynulém víkendu, kdy tady bylo hodně návštěvníků, se podařilo také na Špičáku situaci zvládnout."

Stažený a uklizený sníh musí město vyvážet. "Sníh vozíme za město. S úklidem hlavního tahu nám pomáhá i ředitelství silnic a dálnic, protože tam musí být kvůli bezpečnosti ta údržba preciznější," dodává starosta Železné Rudy s tím, že víc energie město momentálně věnuje také údržbě běžeckých tratí.

Každopádně řidiči, kteří se aktuálně vydávají na Šumavu, by měli být maximálně opatrní. Horší sjízdnost je například na komunikacích na Modravě. Současná dávka sněhu nicméně těší zejména milovníky zimních sportů, ale i ochránce přírody. Po uplynulých zimách, kdy bylo sněhu málo, trpěla Šumava nedostatkem vody. To by se tak letos mělo změnit.

FOTO: čtenářka QAP.CZ


 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24