Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Železná Ruda zažila nával lyžařů, parkování bylo problém - FOTKY

17.01.2016 8:11

Parádní sněhové podmínky, ale také přeplněná parkoviště a městská i státní policie v pohotovosti. Tak to v sobotu vypadalo v Železné Rudě na Šumavě.

FOTO_QAP_CZ (31)
FOTO_QAP_CZ (1)FOTO_QAP_CZ (31)FOTO_QAP_CZ (2)FOTO_QAP_CZ (3)FOTO_QAP_CZ (4)FOTO_QAP_CZ (5)FOTO_QAP_CZ (7)FOTO_QAP_CZ (6)FOTO_QAP_CZ (11)FOTO_QAP_CZ (8)FOTO_QAP_CZ (26)FOTO_QAP_CZ (9)FOTO_QAP_CZ (10)FOTO_QAP_CZ (13)FOTO_QAP_CZ (12)FOTO_QAP_CZ (33)FOTO_QAP_CZ (14)FOTO_QAP_CZ (15)FOTO_QAP_CZ (17)FOTO_QAP_CZ (32)FOTO_QAP_CZ (16)FOTO_QAP_CZ (18)FOTO_QAP_CZ (19)FOTO_QAP_CZ (20)FOTO_QAP_CZ (21)FOTO_QAP_CZ (22)FOTO_QAP_CZ (23)FOTO_QAP_CZ (24)FOTO_QAP_CZ (25)FOTO_QAP_CZ (27)FOTO_QAP_CZ (29)FOTO_QAP_CZ (28)FOTO_QAP_CZ (30)

Šumava konečně zažívá opravdový start zimní sezóny. Drtivá většina areálů jede naplno. Hodně velký frmol zažila Železná Ruda na Šumavě během soboty. Lyžaři začali do města najíždět už během rána a v průběhu dopoledne nebylo prakticky, kde zaparkovat. 

Sněžení a ochlazení, které v uplynulých dnech výrazně zlepšilo podmínky na Šumavě, nalákalo už v sobotu na Šumavu řady nadšenců. Už od rána se na hlavním tahu k Železné Rudě stahovaly proudy aut. A vidět to bylo postupně i v samotném městě. Tradičně řada z lyžařů a snowboardistů zamířila k areálu Nad Nádražím. Ti, kteří se pospíšili, vyhráli...

Parkování u areálu kontrolovala městská i státní police...  

Už zhruba hodinu po otevření areálu se prakticky nedalo, kde zaparkovat. V letošní sezóně se totiž provozovatelům areálu nepodařilo prodloužit smlouvu s Českými drahami a u nádraží se tak již parkovat nesmí. Zůstávají tak boční stání na třídě 1. máje, a to jen podél jedné strany. Kapacita těchto míst tak byla vyčerpaná už během pár hodin. V průběhu dopoledne se tak zaplnila i odstavná stání u základní školy a na dalších vzádlených místech od areálu. 

Na parkování navíc během dopoledne opakovaně dohlížela městská policie, řada z řidičů tak po návratu ze sjezdovky čekal za oknem ne zrovna milý "vzkaz". Už kolem 11. hodiny dopoledne také strážník přijíždějící řidiče odkazoval na parkoviště na Kaskádách. V Železné Rudě v tu chvíli nebylo jediné volné místo. V terénu byla i státní policie, také ta velmi často radila řidičům, kam a jak zaparkovat a upozorňovala špatně parkující řidiče, aby si raději přeparkovali. Už ale nebylo moc na výběr...

Vleky jedou naplno, sezóna odstartovala se vším všudy...

Lyžařské areály na Šumavě v posledních dnech rozely plný provoz vleků. Ideální podmínky nabízí aktuálně Špičák, kde se už před víkendem podařilo otevřít pro návštvěníky celý areál. K dispozici je i nové parkoviště pro 230 aut. Plný provoz hlásí také Samoty v Železné Rudě, stejně jako areál Nad Nádražím, kde už je provoz také kompletní. Zavřený zůstává zatím stále Belveder. Na sjezdovkách leží kolem 30 čísel upraveného sněhu. Ve volném terénu je ale místy i kolem půl metru sněhové pokrývky.

Na své už si přijdou také běžkaři. Také běžecké trasy se již začaly upravovat a také běžkařů bylo v sobotu na Šumavě poměrně dost, tradičně hodně "narváno" na odstavných plochách u silnice nad Javornou. 

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství