QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Železniční most u nádraží otestovala parní lokomotiva - FOTKY

04.12.2017 14:29

Přestavba železničních mostů u nádraží v Plzni je v další fázi. Na pondělí byla na programu testovací jízda parní lokomotivy. Vlaky by mohly najet na most už tento týden.

2
213456

Přestavba železničních mostů u hlavního nádraží v Plzni nad Mikulášskou třídou postoupila do další fáze. V pondělí vjela na první z budovaných mostů parní lokomotiva Šlechtična a také speciální zátěž, která má stavbu otestovat. Pokud vše dopadne dobře, mohly by už tento týden po nově vybudovaném mostě jezdit vlaky.

"Od brzkých ranních hodin probíhají zatěžovací zkoušky na mostě přes ulici Mikulášská u plzeňského hlavního nádraží. Nejtěžším ´závažím´ je dvojice železničních jeřábů s vozíkem betonových dílců, které váží 270 tun. Doplňuje je parní lokomotiva Šlechtična, jež má i s náplněmi úctyhodných 170 tun," informobala společnost Metrostav.

Stavba "Uzel Plzeň, 2. stavba – přestavba osobního nádraží, včetně mostů Mikulášská" začala oficiálně na konci loňského roku. Je součástí kompletní modernizace železničního uzlu Plzeň, která odstartovala už v roce 2011.

Uzavírka pro automobilovou dopravu potrvá až do září příštího roku. V místě pod novými železničními mosty dojde k významnému nárůstu šířky uličního prostoru. Současná tramvajová trať dostane nové samostatné těleso, silniční komunikace dva jízdní pruhy v obou směrech a zbudována bude také cyklostezka a chodníky. Dokončení této etapy se předpokládá v roce 2019.

FOTO: fcb Metrostav

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24