Žena porodila doma, miminko dala do koše! Případ šetří policie

13.08.2017 20:27

K případu vyjížděli záchranáři i policie v neděli odpoledne na Doubravku v Plzni. Mladá žena doma porodila a novorezné miminko odložila do koše. Sama si zavolala záchranku.

Záchranka vyjížděla do ulice Nad Týncem kvůli volání ženy s gynekologickými problémy. Na místě zjistili záchranáři, že žena porodila. Sama jim uvedla, že o miminko se postarala porodní asistentka.

Záchranka tak ženu převezla do nemocnice. Na místo dorazila i policie. Miminko se následně našlo přímo v bytě. Podle všeho ho žena odložila do prádelního koše.

"Holčička byla lékařem napojena na umělou plicní ventilaci a v inkubátoru byla přepravena do péče neonatologů FN Plzeň na Lochotíně. Stav hodnotíme jako vážný," řekl k výjezdu mluvčí záchranky Martin Brejcha s tím, že ženu převáželi záchranáři ve stabilizovaném stavu.

Případem se dál zabývá policie. Momentálně ale nechce k celé události sdělit bližší podrobnosti. "V současné době se zabýváme případem, kdy jsme byli voláni zdravotnickou záchrannou službou s největší pravděpodobností k domácímu porodu," potvrdil mluvčí policie Jan Koželuh.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24