QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Žena si srážku autem vymyslela, zranění utrpěla pádem v opilosti!

30.01.2018 14:34

V zapeklitý případ se proměnilo šetření nehody, po které svědci našli na silnici na Klatovsku ležet ženu v bezvědomí. Ukázalo se, že žena upadla. Sama pak řídila opilá...

QAP_FOTO

Policie vyšetřovala nehodu od poloviny ledna. Svědci tehdy našli ležet na silnici v Zavlekově mladou ženu v bezvědomí. Přivolali tak záchranku a ženu následně přepravil do nemocnice vrtulník. Policie se okamžitě začala shánět po svědcích, protože ženu mělo údajně srazit bílé auto (více zde).

Policii se skutečně řada svědků ohlásila. Dokonce poskytli i nejrůznější záznamy z bezpečnostních kamer u domů i z projíždějících vozidel a nakonec se našel také řidič, který měl 25letou ženu z Mostu srazit. "Jednalo o vozidlo Škoda Octavia šedé barvy, které v době míjení s chodcem mělo částečně zasněženou přední část vozidla. Ve vozidle měl řidič dokonce kameru, kdy právě záznam z této kamery nejvíce pomohl při objasňování celé události," říká mluvčí policie Dana Ladmanová.

Podle všech záznamů a šetření se přišlo na to, že žena upadla sama. Její vyšetření v nemocnici navíc ukázala, že měla jen lehká zranění, která neodpovídala střetu s autem. Naopak se ovšem ukázalo, že v době údajné nehody byla opilá. Policii se navíc podařilo zjistit, že ve chvíli, kdy utrpěla úraz, zrovna odcházela po hádce od svého přítele.

Příběh má kuriózní pokračování...O pár dnů později žena sama v opilosti bourala...

Co do činění měli ovšem policisté se stejnou ženou i o pár dnů později. S autem skončila v příkopu u Zavlekova. To pro změnu jela opět od svého přítele jeho autem v nočních hodinách. Z místa nehody ovšem odešla. "Cestou byla kontrolována hlídkou policistů z obvodního oddělení v Klatovech. Žena se policistům přiznala, že je pod vlivem alkoholu i uvedla, že u obce Sobětice havarovala. Policisté ženu vyzvali, aby se podrobila dechové zkoušce a tato byla s pozitivním výsledkem měření 1,51 a opakovaně 1,38 promile alkoholu," dodává policejní mluvčí.

Celá záležitost má tak další policejní dohru. "Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a neoprávněné užívání cizí věci," uzavírá Dana Ladmanová. K tomu všemu policisté zjistili, že žena ani nemá řidičák.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24