Žihle slaví významné výročí! Velkolepé oslavy přinesou nabitý program

16.07.2018 14:51

Ve velkém stylu se bude slavit výročí od první písemné zmínky o obci v Žihli. Nabitý hudební program přinese celou řadu vystoupení a chybět nebude ani ohňová show.

DSC_2047

Žihle na severním Plzeňsku si v letošním roce připomíná významné výročí. Na závěr tohoto týdne se tak chystají velkolepé oslavy s bohatým programem.

"Letošní rok je sice ve znamení oslav pro celou republiku, ale Žihle má ještě jeden důvod navíc. Letos si totiž naše obec připomíná 780 let od první písemné zmínky," říká starosta obce František Procházka.

Velké oslavy se odehrají v sobotu 21. července. "Je to dosud největší akce, kterou jsme kdy v Žihli dělali. Myslím, že letošní rok ve znamení osmiček si to zaslouží," dodává starosta a přidává výčet účinkujících, kteří v sobotu do Žihle zamíří. Vystoupí například zpívající právník Ivo Jahelka, písničkář Miroslav Paleček, mladší publikum určitě osloví Milan Peroutka a starší potěší Yo Yo Band s Richardem Tesaříkem nebo Roxette revival. 

Chybět nebude ani program pro nejmenší. Pro ty bude připravený skákací hrady, mobilní planetárium nebo vystoupení klauna. Nejstarší generace si zase bude moci zavpomínat u staropražských písniček v podání kapely Hašlerka. Nebudou chybět ani ukázky akrobatických cvičení, ohňová show a přesně o půlnoci se nad Žihlí rozzáří velkolepý ohňostroj. "Vstupné je symbolické, stovka pro dospělé a dvacet korun pro děti, tak snad to teď ještě nepokazí počasí," dodává Procházka. Celodenní akci moderuje Vlasta Korec.

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24