Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Halové mistrovství ČR v tenise má svého vítěze

15.01.2011 15:19

V sobou 15. ledna skončilo finálovým zápasem 19. Halové mistrovství ČR mužů RC Sport Cup 2011. Plzeňák Michal Schmid se stal vícemistrem haly pro rok 2011.

vítěz MČR Šnobel a vícemistr Schmidt (vpravo)
tenis 1tenis 2tenis 3tenis 4tenis 5tenis 6tenis 7Jirka Kovářík 1Míra Štengl 1Míra Štengl 2Míra Štengl 3Míra Štengl 4Míra ŠtenglPavel Šnobel 1Pavel Šnobel 2Pavel Šnobelvítěz MČR Šnobel a vícemistr Schmidt (vpravo) Michal Schmidt finále Michal Schmidt finále vítěz Šnobel finále Michal Schmidt finále Michal Schmidt finále Michal Schmidt finále Šnobel finále Michal Schmidt finále Michal Schmidt přebírá druhou cenu MČR vítěz Šnobel přebírá první cenu MČR Šnobel Michal Schmidt

Od pondělka 10. ledna běželo až do soboty 16. lena 19. Halové mistrovství ČR mužů RC Sport Cup 2011, které uzavřel finálový souboj plzeňského Schmida s ostravským Šnoblem. Plzeňák se stal nakonec vícemistrem.

Finálový zápas startoval v 10 hodin dopoledne a už od prvních chvil byl vítěz témř jasný. Michal Schmid na Pavla Šnobla nestačil. Ale nebylo divu, byl po zápalu plic. Zápas skončil nakonec 6:3, 6:4. Cenu ve výši 64 000 korun a hlavně titul halového mistra republiky si odnesl Ostravák Pavel Šnobel. S titulem vícemistra a cenou 32 000 korun se spokojil Michal Schmid, který hraje na Škodovce v Plzni.

Je pro Tebe druhé místo v republice úspěchem?

"V tuhle chvíli určitě ano, protože já jsem ještě do poslední chvíle nevěděl, jestli vůbec budu hrát. Měl jsem totiž asi 14 dní před šampionátem zápal plic. Takže pro mě je finále určitě úspěch."

Ovlivnila nemoc nějak ten výsledek?

"Určitě trochu jo, neměl jsem před turnajem moc nahráno. Hrál jsem asi 14 dní."

V čem byl podle Tebe dnes Pavel Šnobel lepší?

"Dostal se rychle do tempa, já jsem byl pomalejší, možná ještě unavenej ze včerejšího finále čtyřhry a hrál si prostě to, co potřeboval."

Byl jsi nervozní, když jsi hrál doma?

"To asi ne."

Co Tě čeká v následujících dnech?

"Tak ještě do středy budu trénovat tady v Plzni pak odlétám někam do Asie."

V zápase to vypadalo, že jsi začal hrát až za stavu 5:2, proč tak?

"To jo, to jsem začal ale pozdě,co?"

Udělal bys teď něco jinak, když se ohlédneš za zápasem?

"Mně nesedí ten Pavlův styl. On hraje krátký míče a dost nízký. Já mam radši když to skáče vejš a můžu do toho chodit."

QAP gratuluje nejen vítězi, ale hlavně Plzeňákovi Michalu Schmidovi k titulu halového vícemistra pro rok 2011!

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT