Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Sobota bude zatažená, povodně na západě Čech zatím nehrozí

15.05.2010 8:04

Ani o víkendu se nedočkáme sluníčka. Sobota bude zatažená s přeháňkami, v neděli přijde ještě víc srážek. ČHMÚ varuje před vznikem povodní. Varování se naštěstí netýká Plzeňského kraje.

Radbuza v Doudlevcích se vylila z břehů - pátek 26.2.

Ani o víkendu se nedočkáme lepšího počasí. 15. květen by měl být zatažený a oblačný, silný déšť sice ustane, ale po celý den budou dešťové přeháňky. Rtuť teploměru se v Plzeňském kraji bude pohybovat kolem 11 a 15 stupni Celsia. Silný déšť by měl pokračovat opět v sobotu v noci, a proto podle Meteopressu hrozí vznik povodní. Západ Čech zatím naštěstí v ohrožení není. Podle varování Českého hydrometeorologického ústavu povodně ohrožují hlavně Zlínský a Moravskoslezský kraj.

“Během sobotního večera začne na Moravě a ve Slezsku od jihovýchodu pršet a srážky se v průběhu neděle rozšíří dále na západ i do Čech. Od sobotního večera do pondělního rána očekáváme, že se srážkové úhrny budou pohybovat v Čechách do 5 mm, na Českomoravské vrchovině od 5 do 25 mm, a na ostatním území Moravy od 25 do 70 mm. Při vydatných a trvalých srážkách spadne ve Slezsku místy kolem 90 mm srážek. Srážky budou na Moravě, ve Slezsku a ve východních Čechách postupně doprovázené čerstvým větrem s průměrnou rychlostí mezi 5 a 10 m/s, v nárazech místy od 15 do 25 m/s (55 až 90 km/h),” uvádí ČHMÚ na svých stránkách.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství