QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zoo bude patřit Japonsku! Nabídne bojové umění, origami i speciality kuchyně

18.05.2017 18:42

O víkendu plzeňská zoo představí japonskou kulturu. Kromě tradiční prohlídky zvířat se tak můžete těšit i na bojová umění, japonskou kulturu a gastronomii.

zoo_plzen_velikonoce (10)

V sobotu 20. a v neděli 21. května proběhne v zoo 13. ročník akce Dny japonské kultury, konat se bude od 10 do 17 hodin.

Čeká vás pestrá přehlídka samurajských soubojů v podání skupiny GORIN, lukostřelba KJÚDO, výroba tradiční keramiky raku, tvorba různých typů ikeban, papírových skládanek origami, japonské šachové partie SHAGI a letos nově i bojové umění. V neděli se vrátí po dvouleté odmlce na scénu tradiční japonský čajový obřad.

Speciality japonské kuchyně můžete nejen ochutnat, ale zjistíte i jak vznikají a jaké suroviny se k jejich přípravě používají. Po oba dny bude možno zakoupit profesionálně připravené sushi a další speciality japonské kuchyně.

"Novinkou letošního roku je účast dvou plzeňských zájmových uskupení BUDO – Cesta mečem a KARATEDÓ Steklý. Program bude doprovázet průvodní slovo konferenciéra s informacemi o účinkujících, předváděných ukázkách a zemi, které bude víkend v zoologické a botanické zahradě věnován," uvedl František hykeš z plzeňské zoo.

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24