QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zoo v Plzni láká na zimní romantiku i zvířecí "otužilce" - AKTUÁLNÍ FOTKY

18.01.2017 11:58

Plzeňská zoologická zahrada je i v mrazivém počasí otevřená veřejnosti. Aktuálně navíc láká na skutečnou zimní romantiku. Ani řadě zvířat sníh a mráz vůbec nevadí...

DSC05619

Také zoologická zahrada v Plzni je momentálně celá pod sněhem. Procházka v současné době nadchne především milovníky zimní romantiky. Nabízí se opravdu netradiční pohledy, které v posledních letech rozhodně nebyly k vidění.

Ani venkovní výběhy ale nezůstávají prázdné. Řada zvířat plzeňské zoo si totiž v zimě poměrně libuje. A to i přesto, že u některých druhů bychom to opravdu nečekali.

"Zvířata v zoologické zahradě můžeme rozdělit na dva typy. Ta, která sníh znají, milují a užijí si ho, a na ta, která ho moc nemusí. Každoročně velkou oblibu sněhu mají tygři, rysové, sněžní levhart. Na sněhu se objeví i zubři, gazely, kupodivu to možná vypadá exoticky, ale sníh a mráz nevadí ani pandě červené. U opice je to trošku slabší. Ty na sníh moc nemusí, ale můžeme vzácně přistihnout šimpanze, že si se sněhem hrají," říká mluvčí zoologické zahrady Martin Vobruba.

Tučňáky v plzeňské zoo překvapivě na sněhu neuvidíte, mají radší teplo...

Venku si sníh užívají také psi dingo nebo plameňáci. Kdo ale v podstatě na sto procent počítá s tučňáky, kteří k zimě a ledu nejspíš neodmyslitelně patří, bude zklamaný. "Mrazivé počasí naši tučňáci nemusí, nejsou totiž z polárních končin, ale jsou z mírného pásu," dodává Martin Vobruba.

Otevřené jsou samozřejmě všechny vnitřní prostory, kromě ubikace nosorožců, kde se čeká na porod samice Manjuly. Plzeňská zoo je v současné době otevřená denně od 9 do 17 hodin a platí mimosezónní vstupné. Dospělí platí 90 korun, zlevněné vstupné vyjde na 60 korun, děti do tří let jsou zdarma a rodinné vstupné, které zahrnuje dva dospělé a dvě děti, vyjde na 270 korun.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24