QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zraněný cyklista v Trhanově měl skoro tři promile

30.07.2018 9:39

Jak jsme vás v sobotu informovali, u Trhanova na Domažlicku zasahovala v sobotu záchranka u zraněného cyklisty. Vyšetřování ukázalo, že příčinou byl alkohol.

IMG_4462

"Výsledek dechové zkoušky cyklisty se blížil ke třem promile alkoholu v krvi," potvrdili policisté. 

K nehodě cyklisty došlo v sobotu 28. července před 18. hodinou na silnici II. třídy č. 195 v obci Trhanov u mostu přes Černý potok.

"Šestatřicetiletý cyklista při jízdě přejel s jízdním kolem do levé poloviny komunikace, poté vlevo mimo komunikaci, kde havaroval," popsala nehodu mluvčí policie Dagmar Brožová s tím, že dechová zkouška provedená elektronickým analyzátorem byla s pozitivním výsledkem 2,82 promile alkoholu v krvi. Zraněného muže převezla záchranka do nemocnice v Domažlicích.

 

"V souvislosti s tímto případem je třeba zopakovat, že stejně jako řidič motorového vozidla ani cyklista nesmí požít alkoholický nápoj nebo užít návykovou látku před jízdou, během jízdy nebo v době, kdy mohl být pod jejich vlivem. Cyklista pod vlivem alkoholu jednoznačně vykonává činnost, při níž by mohl ohrozit život či zdraví lidí nebo poškodit majetek. Tím se dopouští přestupku, nebo trestného činu," uvádí policejní mluvčí s tím, že za přestupek mu může být uložena pokuta až do výše 50 tisíc korun. Závažnější jednání opilého cyklisty může být kvalifikováno jako trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24