Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Další trik internetových podvodníků! Tentokrát varuje Národní bezpečnostní tým

09.09.2014 7:04

Národní bezpečnostní tým CSIRT.CZ přišel s důrazným varováním. Začaly se objevovat e-maily, které vyzývají majitele domén .CZ k jejich prodloužení. Správce domény CZ už chystá trestní oznámení!

pocitac podvodny mail

Před dalšími podvodnými útoky, které se šíří elektronickou poštou, vyruje tentokrát dokomce Národní bezpečnostní tým CSIRT.CZ, který provozuje správce domény CZ společnost CZ.NIC. Podvodníci vyzývají k prodloužení platnosti domén svými držiteli. Experti varují, že jde o velmi zdařilé podvodné e-maily.

Útoky se začaly objevovat v posledních dnech. "Držitelé domén, kteří byli v posledních dnech vyzváni, aby prodloužili platnost svých domén, se mohli stát obětí podvodu. Tyto zprávy mohou být falešné a proto bych chtěl vyzvat všechny, kteří tyto e-maily našli ve svých schránkách, aby se obrátili na své registrátory a požádali je o potvrzení správnosti této informace," upozorňuje Martin Peterka, provozní ředitel sdružení CZ.NIC, správce české národní domény.

"Analyzovali jsme e-maily, které jsme získali, a ve všech těchto případech jsou kontaktní údaje převzaty z webové prezentace té konkrétní domény, případně z dalších běžných veřejných zdrojů, tedy nikoliv z dat sdružení CZ.NIC. Již jsme také kontaktovali zástupce společnosti Air Bank a připravujeme podání trestního oznámení," uvedl Ondřej Filip, výkonný ředitel sdružení CZ.NIC.

Podle specialistů se e-maily tváří velmi věrohodně a dokonce i částky, které mají držitelé domén zaplatit, odpovídají běžným cenám. Experti tak důrazně upozorňují, aby si držitelé vždy ověřili pravost výzvy u svého registrátora.

O průběžném vývoji situace bude CZ.NIC informovat na facebooku společnosti.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství