Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Anonym nahlásil bombu v trolejbusech v Plzni - FOTKY

07.09.2017 12:58     07.09.2017 13:55

Provoz na několika trolejbusových linkách v Plzni přerušil ve čtvrtek odpoledne bombový anonym. Policie musela prohledat na čtyři desítky trolejbusů.

foto-qap-cz (12)
foto-qap-cz (12)foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (4)foto-qap-cz (5)foto-qap-cz (6)foto-qap-cz (8)foto-qap-cz (9)foto-qap-cz (10)foto-qap-cz (11)

Anonym nahlásil uložení bomby na spojích linek číslo 12, 13 a 16 v Plzni ve čtvrtek odpoledne. Provoz se tak na těchto linkách musel úplně zastavit.

"Konkrétně šlo o 38 trolejbusů," potvrdila mluvčí policie Veronika Hokrová s tím, že ohlášení o uložení výbušného systému dorazilo na tísňovou linku městské policie, která událost následně předala státní policii. Cestující si museli vystoupit na nejbližších zastávkách.

Policejní hlídky tak vyrazily do ulic a musely prohledat jeden trolejbus po druhém. Kolem půl druhé se některé trolejbusy už začaly vracet do provozu.

"Celkem jedenáct hlídek pátralo v dotčených trolejbusech, po ohledání s negativním výsledkem byl vždy vůz puštěn zpět do provozu. Opatření bylo ukončeno před 14. hodinou s negativními výsledky ve všech trolejbusech," doplnila policejní mluvčí krátce po ukončení prohledávání vozů.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
PK právník pracovní místo
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT