Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

"Kauza díry po kulturáku" míří před soud! Amádeus chce po městu skoro dvě miliardy

14.01.2015 6:04     14.01.2015 6:30

Dlouhé jednání se společností Amádeus kvůli zmařené stavbě OC Corso v Plzni na Americké je u konce. Vyjednávání skončilo krachem a společnost zažalovala město Plzeň.
 

DSC01948

Vyjednávání okolo zmařené stavby OC Corso v Plzni na Americké skončilo a celá kauza míří do soudní síně. Společnost Amádeus chce po městu jako náhardu škody 1,8 miliardy korun. Plzeň se ale jako viník necítí, město totiž postupovalo podle výsledků referenda, ve kterém lidé stavbu odmítli.

Kauza "díry po kulturáku" směřuje do soudní síně. I když na konci loňského roku to ještě vypadalo, že bude město se společností Amádeus ještě vyjednávat, opak je pravdou. Společnost podala žalobu a po městu chce náhradu škody ve výši 1,8 miliardy korun. Stále je také ve hře mimosoudní vyrovnání. Zatím je ale nejspíš předčasné o tom spekulovat. Město si chce nejprve nechat udělat právní analýzu celé situace.

Pokud by se kauza dostala před soud, je nejspíš jen ve hvězdách, jak dlouho by se spor táhl. "V České republice zatím něco takového řešeno nebylo, takže nikdo nemůže vědět, jak rozhodnou soudy," řekl před časem primátor Martin Zrzavecký, který byl jednáním se společností pověřený ještě jako náměstek primátora.

K soudnímu sporu se schylovalo už před rokem. Teď už je jasné, že společnost bude chtít peníze z města dostat. Žalobu podala v minulém týdnu. 

Amádeus původně chtěl, aby město odkoupilo pozemky. Jenomže cenu sistanovila společnost na 500 milionů, podle posudku, který se nechalo udělat město byla ale cena 270 milionů. vedení města si od začátku celé kauzy stojí za svým. Postupuje přesně podle toho, jak má. Na základě výsledků referenda.

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství