Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Plzeňský student vlastnoručně ušil boty a vyhrál s nimi v Evropě

24.03.2018 10:11

Adam Frk, to je jméno plzeňského studenta, který vyhrál mezinárodní soutěž obuvníků. Adam studuje na Fakultě designu a umění Ladislava Sutnara, jeho boty jsou inspirované armádním stylem.

DSC_8426
DSC_8426DSC_8499DSC_8586Adam Frk

Prestižní ocenění pro mladé návrháře obuvi si do Plzně přivezl Adam Frk, student prvního ročníku magisterského stupně oboru Fashion design na Fakultě designu a umění Ladislava Sutnara (FDULS) ZČU. Adam se stal vítězem mezinárodní obuvnické soutěže HDS/L Junior Award 2018.

Adam Frk zazářil se svojí kolekcí kotníkových bot inspirovaných vojenským stylem. Soutěž letos nesla téma Móda splňující komfort. Adamova kolekce s názvem A STRONGER LOVING WORLD vznikla jako bakalářská práce, tvoří čtyři páry kotníkových bot s armádními prvky.

DSC_8499

Městské boty ve stylu sneakers zaujaly. „Použil jsem kombinaci materiálů, barevnost, funkční prvky a zapínání tak, aby vznikly maximálně funkční, designově propracované a na detail bohaté boty,“ říká Adam. 

„Porota se na vítězi jednohlasně shodla a mimo jiné velice ocenila rustikální, ale extrémně lehké, flexibilní profilové podrážky, zaručují bezpečný pohyb v jakémkoliv terénu,“ říká vedoucí oceněné bakalářské práce docentka Helena Krbcová, vedoucí ateliéru Fashion design na FDULS.

Boty jsou ruční prací studenta. „Adam Frk boty vlastnoručně ušil – konstrukční příprava i technologické zpracování je jeho osobní řešení. Boty jsou tak vlastně připraveny pro průmyslovou výrobu, což ocenila i porota,“ uvedla Krbcová. 

Soutěž HDS/L Junior Award hodnotí sami výrobci obuvi, tedy profesionálové v oboru, takže výsledek má o to větší význam.

Foto: Martin Procházka / zdroj: ZČU

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství