Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Celníci vzali útokem tržnice kvůli EET! Kontroly jsou v plném proudu

13.04.2017 11:45

Celníci spolu s úředníky finančního úřadu obsadili vietnamské tržnice v Plzeňském kraji. Mimořádná akce je v plném proudu. I vietnamští prodejci museli najet na nový systém!

DSC01339

Celní a finanční správa odstartovali mimořádnou kontrolní akci zaměřenou na EET v tomto týdnu. Vydali se zejména na tržnice v příhraničí s Německem. Důvod je jasný. Od března musí i trhovci respektovat nový systém.

"V Plzeňském kraji kontrola proběhla na tržnici na Folmavě a na tržnici Svatá Kateřina před hraničním přechodem Rozvadov. Kontrolní akci na obou tržnicích provedlo celkem 42 kontrolorů, 30 celníků a 12 pracovníků finanční správy. Kontroloři uskutečnili na obou tržnicích 19 kontrolních nákupů, při kterých jim v sedmi případech prodávající nevydal účtenku. Zjištěné případy budou řešeny ve správním řízení, ve kterém bude uložena peněžitá sankce podle závažnosti porušení zákona o EET," říká mluvčí celníků Jitka Blahutová.

Kontroly zaměřené na EET probíhají průběžně už od začátku prosince, kdy začala novinka platit. Celkem proběhlo bezmála 22 tisíc kontrol, porušení zákona zjistili celníci a finanční úředníci ve víc jak dvou tisících případů.

Konkrétně kontrolní akce na tržnicích bude probíhat i v dalších dnech a její výsledky zveřejní celní správa v průběhu příštího týdne.

FOTO: CÚ pro Plzeňský kraj

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT