Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Archeologové budou zkoumat hromadný hrob obětí pochodu smrti na Tachovsku

21.07.2011 11:37

Zajímá Vás, jaké objevy učinili archeologové při výzkumu hromadného hrobu obětí Pochodu smrti na Staré Knížecí Huti na Tachovsku? Můžete využít Dne otevřených dveří, při kterém se budou prezentovat výsledky výzkumu!

Den otevřených dveří s prezentací výzkumu hromadného hrobu obětí Pochodu smrti na Staré Knížecí Huti na Tachovsku pořádají v sobotu 23. července archeologové z FF Západočeské univerzity v Plzni přímo na místě!

V sobotu od 13 do 17 hodin můžete v lokalitě Staré Knížecí Huti na Tachovsku navštívit místo, kde plzeňští archeologové zkoumají hromadný hrob obětí pochodu smrti. Na místě budou k dispozici historici a archeologové, kteří představí postupy a výsledky své práce a další plány.

Vedoucím projektu výzkumu hromadného hrobu je PhDr. Jiří Nenutil, pod jehož vedením provádí výzkum ve Staré Knížecí Huti skupina archeologů Michala Raka a Lukáše Funka. "Archeologové zde zkoumají hromadný hrob obětí Pochodu smrti do koncentračního tábora Flossenbürg. V roce 1945 prošlo Tachovskem přibližně 8 tisíc lidí v devíti transportech. Ve Staré Knížecí Huti je pohřbeno 37 zastřelených obětí jednoho z těchto transportů. Na podzim roku 1946 byla těla obětí exhumována a pohřbena v pomníku nad Tachovem - Tachovské mohyle, kde byly později postupně uloženy ostatky 232 lidí."

Archeologové zatím provedli například analýzu historický leteckých snímků a ověřovací výzkum odkryvem se čtyřmi sondami, přičemž našli úlomky keramiky, loveckou nábojnici, útržek látky a pánská polobotku. Další nálezy ovšem očekávají s odkrytím původního dna hrobové jámy.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství