Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tragická bilance posledních dnů, po uvolnění opatření se zvýšil počet nehod

03.05.2020 17:08

Po polovině března poklesl razantně provoz na silnicích a klesl i počet dopravních nehod. Po uvolnění opatření se  řidiči na silnice vrátili. A bohužel na Plzeňsku to přineslo několik tragických nehod.

nehoda u nyran (6)

"Jak se silnice uvolnily, mnozí řidiči začali výrazně zrychlovat a překračovat povolenou rychlost, klesla také ostražitost  za volanty. V důsledku těchto příčin zasahovali krajští zdravotničtí záchranáři v posledních dnech u několika mimořádně závažných dopravních nehod,"uvedl Vítězslav Sladký ze záchranné služby Plzeňského kraje.

Nejtragičtější byla v pondělí 27. dubna srážka osobního vozu s vlakem u Nýřan, při které zemřeli hned čtyři lidé. Na místě zemřeli třiadvacetiletá těhotná žena, sedmnáctiletý mladík a pětileté dítě. V nemocnici pak vyhasl život 24letého řidiče. Psali jsme zde.

Jen o tři kilometry dál, na silnici mezi obcemi Nýřany a Blatnice, se stala další tragická nehoda. Všechny záchranářské složky vyjížděly v pátek 1. května na severní Plzeňsko, kde se na silnici mezi Blatnicí a Nýřany srazilo osobní auto s kamionem. Na místě zemřel dvacetiletý řidič.

"Po příjezdu záchranářů na místo události lékař zkonstatoval devastující zranění neslučitelná se životem, kterým muž na místě podlehl," uvedla tisková mluvčí ZZS PK Mária Svobodová. Více zde.

Další lidský život vyhasl 28. dubna na Klatovsku, před Janovicemi nad Úhlavou.  Auto řízené cizincem vjelo do protisměru, přetočilo se přes střechu a narazilo do čtyřicetiletého cyklisty. Muž na místě zahynul. Psali jsme zde.

Obrovské stěstí měli naopak opilí cizinci. Ti havarovali 1. května kolem čtvrté hodiny ranní, ve velké rychlosti narazili s automobilem Škoda Superb do cisterny na křižovatce ulic Karlovarké a Lidické v Plzni. Auto začalo po nárazu hořet a oba muži vyvázli se zraněním. "Jeden z mužů se navíc pokusil o útěk a před Fakultní nemocnicí v Plzni ještě začal záchranáře napadat. Nakonec skončil v policejních poutech," uvedl Vítězslav Sladký.

"Za většinou nehod přitom stojí nepozornost a nepřizpůsobení rychlosti stavu a povaze vozovky. Motoristům záchranáři doporučují zvolnit, aby nedocházelo k dalším zbytečným tragédiím. Stačí jen větší rozvaha a méně spěchu, aby počet závažných nehod nenarůstal," dodává na závěr Vítězslav Sladký ze záchranné služby.

foto: Tragická nehoda u Nýřan ( FCB HZSp Správa železnic, státní organizace JPO Plzeň)

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT