Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

22.05.2024 20:15

Osobní auto se střetlo s cyklistou v centru Klatov

Záchranná služba transportovala cyklistu do nemocnice se středně těžkým zraněním

Za pár dní se otevře koupaliště v Rokycanech. U kabinek zmizely pergoly - FOTO

23.05.2024 8:58

Sezona na Městském koupališti v Rokycanech bude zahájena tradičně 1. června. Na návštěvníky čeká jedna změna.

koupaliště Rokycany pergoly_0524_město Rokycany

Již od dubna probíhá intenzivní příprava koupaliště na sezonu. V pátek 19. dubna začalo samotné napouštění koupaliště z řeky Klabavy, do kterého je potřeba do konce května přečerpat 24 tisíc kubíků vody z Klabavy. Nyní je vše hotovo a připraveno.

„Koupaliště je připraveno na sezonu. Máme napuštěno a vše nachystáno," hlásí za Sportovní zařízení města Rokycany vedoucí Jaroslav Moravec.

Sportovní zařízení musela nechat v květnu strhnout pergoly u oblíbených kabinek, a to z bezpečnostních důvodů. „Dřevo bylo shnilé. Pergola byla stržena také u občerstvení v blízkosti kabinek, ta bude před sezonou nově udělaná, pergoly u kabinek se před letošní sezonou nestihnou opravit," vysvětlila mluvčí města.

V areálu koupaliště bude po celé léto k vidění výstava o historii koupaliště. Město Rokycany si totiž v letošním roce připomene 90 let od slavnostního otevření koupaliště. K tomu došlo dne 24. června 1934. Oslavy se připravují na pátek 28. června 2024. V odpoledních hodinách bude program pro děti, podvečer bude patřit dvěma koncertům.

Foto město Rokycany

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT