Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Chudenický zámek zve na noční prohlídky a expozici pivovarů

21.06.2020 12:43

Na zámku v Chudenicích připravují noční prohlídky a také expozici pivovarů a hostinců. Noční prohlídky proběhnou se skupinou historického šermu Morgana von Maxberg.

chudenice zamek

První červencový víkend můžete vyrazit na zámek do Chudenic. Noční prohlídky proběhnou 4. července od 20 hodin a 5. července od 19. hodin.

"Správa zámku Chudenice ve spolupráci se skupinou historického šermu Morgana von Maxberg pro Vás připravili noční prohlídky s názvem „Sedmero hříchů“. Děj příběhu Vás přenese na počátek 15. století, do doby, kdy byl zámek ještě tvrzí," zve vedení zámku.

Tehdy patřila tvrz Černínovi z Chudenic, který během své nepřítomnosti přenechával správu panství správci Zdislavovi. Ten ale z rychle nabyté moci zpychl a dopřával si hojných a bohatých hostin, společnosti krásných dvorních dam, zlenivěl a o panství se špatně staral. Jak dopadne Zdislav, vyhne se trestu? To se dozvíte právě při noční prohlídce.

Na prohlídky je nutná telefonická rezervace na čísle 724 007 576.

Starý czerninský zámek - Muzeum Josefa Dobrovského v Chudenicích zve také na jednu zajímavou expozici s názvem Chudenická pěna. V rámci otevření expozice proběhne v sobotu 4. července od 14 do 17 hodin akce.

Co návštěvníky čeká? Otevření nové "malé" expozice Pivovaru a hostinců v Chudenicích v Muzeu Josefa Dobrovského. Od 14.30 do 17.00 posezení u piva s povídáním o pivu, pivovaru a hospodách v Chudenicích.

Na čepu bude pivo z Minipivovaru Stará škola Chudenice, akce se uskuteční na zámeckém nádvoří, při špatném počasí v zámeckém průjezdu. K poslechu bude hrát harmonikář.

ilustrační foto: FCB Zámek Chudenice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT