Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Domažličtí policisté dopadli lupiče

19.03.2010 6:27

Zadržením 20letého mladíka z Plzně se domažlické policii podařilo objasnit dvě loupežná přepadení z počátku měsíce. Hrozí mu až deset let za mřížemi

pcr-paska

Přepadení čerpací stanice a obchodu na náměstí v Holýšově objasnili domažličtí policisté.

"Domažlickým kriminalistům se usilovnou prací ve velmi krátké době podařilo odhalit a zadržet pachatele, který má v Holýšově na svědomí dvě loupežná přepadení," informovala mluvčí domažlické policie Vladislava Čejková s tím, že zadrženým je 20letý mladík z Plzně. "Ve středu 3. března přepadl obsluhu benzínové čerpací stanice, kterou s nožem v ruce donutil k vydání finanční hotovosti, dálničních známek, poukázek na benzín a taštičky Adidas."

Netrvalo dlouho a mladík šel loupit znovu. "O týden později přepadl majitelku obchodu na náměstí 5.května. Namířil proti ní nůž, vyzval jí, aby mu vydala klíče od obchodu, který následně zevnitř zamknul. Poté jí lepicí páskou svázal ruce a přelepil ústa a donutil jí, aby mu ukázala, jak se otevírá elektronická kasa. Z té si následně vzal finanční hotovost, poškozenou položil na zem, prohledal ji, její kabelku a obchod opustil," sdělila Čejková a dodala, že poškozeným způsobil škodu přesahující částku 43 tisíc korun.

Komisaři Služby kriminální policie a vyšetřování v Domažlicích už proti mladému Plzeňanu zahájil trestní stíhání a obvinil jej ze zvlášť závažného zločinu loupež, za který mu hrozí 2 - 10 let odnětí svobody. "Zároveň byl státnímu zástupci podán podnět na vzetí obviněného do vazby, o které rozhodne soudce v pátek 19. března," dodala Čejková.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství