Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Přípravy Chodských slavností jsou v plném proudu! Už je známý termín

11.05.2015 14:41

Tradičně v polovině srpna ovládnou Domažlice jedny z největších slavností v regionu. Chodské slavnosti už mají oficiální termín, konat se budou od 14. do 16. srpna. Do programu se mohou zapojit i domažličtí podnikatelé.

Ani v letošním roce nebudou v Domažlicích chybět jedny z nejslavnějších a především nejstarších slavností. 61. Chodské slavnosti proběhnou od 14. do 16. srpna. Přípravy běží na plný plyn. Letošní novinkou bude mimo jiné prograsm v rámci Plzeň - Evropské hlavní město kultury 2015.

Chodské slavnosti jsou od roku 1955 součástí Svatovavřinecké pouti a každý rok do Domažlic nalákají tisíce návštěvníků z celého Plzeňského kraje. V současné době už je stanovený termín letošního ročník, který připadl na tři dny od 14. do 16. srpna. Připravený bude opět program plný hudby, tradičního folkloru, tance a samozřejmě dobrého jídla i pití. Zvláštností bude odhalení památníku na Baldově, které proběhne v den zahájení, tedy 14. srpna.

Přípravný výbor už na přípravách pracuje ve velkém už od března. "Program se v těchto týdnech finalizuje, neboť musí být uzavřen do termínu vydání brožury Kulturní léto 2015. Už zbývá doladit poslední detaily a dílčí programy,“ uvedl ředitel MKS v Domažlicích Kamil Jindřich.

Do kulturního programu se mohou zapojit svými akcemi i místní podnikatelé. "Město Domažlice také vydalo výzvu pro všechny podnikatele, kteří mají zájem o uvedení svých doplňkových kulturních akcí v době konání Chodských slavností a Svatovavřinecké pouti 2015 na propagačních materiálech vydávaných městem Domažlice. Zájemci by se měli neprodleně obrátit na programové oddělení MKS v Domažlicích na telefon 379 722 631," uvedla Kristýna Bublová z domažlické radnice.

Chodské slavnosti jsou další z tradičních akci, ke kterým se v letošním roce hlásí Plzeň - Evropské hlavní město kultury 2015. Společnost tak do Domažlic dorazí s vlastním dvoudenním programem, který by měl probíhat v zahradě augustiniánského kláštera.

Podrobné informace a novinky k programu budou pořadatelé postupně zveřejňovat na www.chodskeslavnosti.cz.

Také v loňském roce, kdy se odehrál jubilejní 60. ročník, přilákaly Chodské slavnosti do Domažlic tisíce lidí. Na reportáž včetně rozsáhlé fotogalerie se můžete podívat zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte