Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Ministr školství Dalibor Štys zavítal do Plzeňského kraje

02.09.2013 19:56

V doprovodu hejtmana Milana Chovance si ministr školství Dalibor Štys prohlédl Střední školu Horní Bříza a pozdravil také žáky tamní Masarykovy základní školy.

Plzeňský kraj navštívil v pondělí 2. září ministr školství, mládeže a tělovýchovy Dalibor Štys.

Ministr školství Dalibor Štys společně s hejtmanem Milanem Chovancem pozdravil nejprve žáky 2. až 9. třídy Masarykovy ZŠ, pro které začíná každý školní rok v sále Klubu Horní Bříza.

Krátce nato však už jejich kroky směřovaly do blízké Střední školy Horní Bříza. Ministr Dalibor Štys a hejtman Milan Chovanec si prohlédli nové prostory pro praktické vyučování a poté popřáli žákům prvních ročníků hodně úspěchů v jejich studiu.

Masarykova základní škola Horní Bříza byla druhou školou, kterou ministr Dalibor Štys a hejtman Milan Chovanec dnes dopoledne navštívili.

"Dnes pro vás začíná důležitá věc. Každý den budete chodit do školy, kde se bude učit kdo kdy kraloval, kdo s kým bojoval, ale také co roste okolo vás a spoustu dalších zajímavých věcí. Věřím, že vás škola bude bavit," řekl prvňáčkům ministr Dalibor Štys.

"Přeji vám, abyste chodili do školy rádi a aby se vám ve škole a později i v životě dařilo," popřál dětem k prvnímu školnímu dni hejtman Milan Chovanec, který společně s ministrem školství rozdal prvňáčkům dárky od Plzeňského kraje.

V závěru své návštěvy v Plzeňském kraji se ministr školství sešel s rektorkou ZČU Ilonou Mauritzovou a v doprovodu ředitele Techmania Science Center Vlastimila Voláka si prohlédl stávající expozici Techmanie i právě budované 3D planetárium.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství