Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hlavní vlakové nádraží v Plzni se mění k nepoznání. Kdy bude hotovo? FOTKY

18.11.2023 12:47

Rekonstrukce na plzeňském hlavním vlakovém nádraží je v plném proudu. Začala v roce 2021, největší část má být hotová na začátku roku 2024. Podívejte se na aktuální FOTKY!

Rekonstrukce hl. nádraží Plzeň_1123_QAP (17)

Rozsáhlá rekonstrukce budovy navazuje na modernizaci nástupišť a dalších částí stanice, které proběhly v uplynulých letech. Vedle opravy střechy a obvodového pláště objektu doznají zásadní proměny i interiéry.

Dělníci mění budovu plzeňského hlavního vlakového nádraží k nepoznání. V hlavní hale se viditelně rýsuje nová dlažba, v prostoru bývalých pokladen vznikají komerční prostory a pokochat se můžete už i freskami a plastikami na stěnách.

Dělníci se hemží po celém nádraží, pracuje se i na schodech z hlavní haly do horní části budovy, které budou nově doplněny o eskalátory.

Koridorem, který je kvůli stavbě v hlavní hale vytvořen, se pohodlně dostanete k nedávno otevřeným pokladnám, kde se vše blýská novotou. Na každém kroku jsou moderní informační tabule, u pokladen naleznete i úschovnu zavazadel.

Práce na nádražní budově zkrátka viditelně pokročily, to ostatně potvrzuje i mluvčí Správy železnic. „V současné chvíli začala pokládka dlažby v hlavní hale. V horní hale se pracuje na celkové rekonstrukci, vše běží podle harmonogramu,“ řekla QAPu Nela Eberl Friebová.

Horní hala se změnila k nepoznání. Tato část nádražní budovy by měla získat charakter obchodní pasáže. Nepřehlednutelné bude její prosvětlení, strop haly prošel výraznou proměnou.

Kdy bude hotovo?

„Interiéry obou hal budou hotové do konce roku. Slavnostní otevření je v tuto chvíli plánováno těsně po Novém roce. Celá stavba by pak měla skončit v březnu 2024,“ dodala Nela Eberl Friebová.

Foto QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství