Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zastupitelé budou jednat o referendu, návrh už je bez vad

11.09.2012 15:33

Koncem týdne doplnili aktivisté svj návrh na referendum a tak je konečně bez vad, Kvůli jeho vyhlášení se teď sejde mimořádné zastupitelstvo města Plzně. Proč se aktivisté cítí šikanováni?

Corso Americká

V pondělí 17. září se sejde mimořádné zastupitelstvo, které bude projednávat vyhlášení referenda. Návrh v plném znění a opravený už aktivisté dodali.

Po posledním jednání zastupitelů dostali aktivisté proti výstavbě OC Corso vyrozumění od magistrátu o poslední vadě na svém návrhu. Tu podle  nich odstranili a může se jednat. "Dle Magistrátu města Plzně měl náš návrh již jen jednu vadu, a to tu, že jsme údajně ve svém návrhu neuvedli odhad nákladů spojených s rozhodnutím v referendu. Považujeme jednání Magistrátu za šikanózní, odhad nákladů jsme uvedli jak v našem prvním návrhu, tak i v jeho následném doplnění," vysvětluje za aktivisty Martin Marek. Doplněný návrh magistrát zřejmě stihne zkontrolovat do mimořádného zastupitelstva. "Pokud dokázal Magistrát za necelé tři dny napsat kompletně celý návrh na vyhlášení referenda panu primátorovi, věříme, že kontrola několika vět, které jsou navíc téměř stejné jako v případě návrhu primátora Martina Baxy, nebude úředníkům trvat déle než tři pracovní dny,“ říká Petr Vaněk, člen přípravného výboru.

Pro Plzeňany ale bude jistě důležité, že pokud znemožní svým hlasováním výstavbu nákupího centra, bude to město něco stát. O tom, kolik by to mohlo stát, čtěte zde.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT