Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.05.2024 20:44

Vážná dopravní nehoda u obce Holovousy na severním Plzeňsku

Na místo letěl vrtulník! Zasahují všechny složky IZS

Dobřanské májové slavnosti přinesou i tradiční průvod

22.05.2014 14:28

V Dobřanech se bude o víkendu opět slavit. Na sobotu se chystají Dobřanské májové slavnosti. Chybět nebude chybět ani průvod v krojích, koňský povoz a bohatý program.

0csleft_3_big

Průvod s muzikou už o víkendu projde Dobřany. Na sobotu 24. května se chystají tradiční Dobřanské májové slavnosti, ke kterým patří i průvod v krojích, muzika a koňský povoz. Program pak nabídne vystoupení řady souborů i z okolí.

Dobřany čeká už o víkendu velká sláva. V sobotu hodinu po poledni městem projde průvod v krojích a odstartují Dobřanské májové slavnosti. "Průvod vyjde od hasičské zbrojnice, půjde kolem náměstí a měl by mít celkem čtyři zastávky, z nichž tři budou u zástupců tří tradičních dobřanských živností: u řeznictví a uzenářství, u pivovaru a u Dobřanského pekařství. Čtvrtou zastávkou pak bude radnice,“ přibližuje trasu průvodu ředitelka Městského kulturního střediska Simona Sýkorová.

U radnice májovníky přivítá starosta města a následně odstartuje na dobřanském náměstí celý program, kterým bude centrum Dobřan žít až do večera. "Ve 14 hodin vystoupí dobřanské Bábinky, následuje Malý a Velký Vozembach, poté plzeňský dětský soubor Meteláček a po něm soubor Sluníčko z Rokycan. Na své si přijdou i milovníci lidové hudby při vystoupení od 17 hodin rožmitálské Venkovanky a od 19 hodin cimbálové muziky Kapura. Bude připravena bohatá nabídka občerstvení a prodejní stánky s různým zbožím," informuje městský web Dobřan.

Součástí programu bude vyhlášení nejlepších dětských literárních prací na téma Mé Dobřany. Tuto soutěž vyhlásilo město a další partneři a uskutečnila se pod patronací známé spisovatelky Aleny Ježkové. Ta přijde také předat ceny nejlepším.

 

FOTO: www.dobrany.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství