Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Velká pátrací akce na Anglickém nábřeží! V Radbuze se topil muž

28.04.2024 9:04

Všechny složky IZS vyjely do centra Plzně, kde probíhaly velké manévry. Z místa byl hlášen pád muže do vody.

Wilsonův most_QAP_foto (2)

Manévry záchranných složek probíhaly v okolí Anglického návřeží a Wilsonova mostu. "Včerejšího dne v pozdních večerních hodinách jsme přijali oznámení, že v Plzni na Anglickém nábřeží se v řece Radbuze nachází muž a volá o pomoc," uvedla policejní mluvčí.

Nedaleko se nacházela také hlídka strážníků. "Krátce před půl desátou večer řešila hlídka služebny Střed událost na náplavce, v průběhu tohoto zaslechla z nedalekého okolí volání o pomoc. Bezprostředně z náplavky spatřila poblíž jezu v řece stojícího muže křičícího o pomoc. Hlídka s mužem komunikovala a snažila se ho uklidnit do příjezdu přivolaných hasičů a záchranářů," uvedla mluvčí strážníků.

Na místo ihned po oznámení vyjely všechny složky IZS. "Ve vodě se nacházel 49letý muž, který byl rozrušený a policistům sdělil, že v řece by měla být ještě další osoba, která se topila. Policisté, včetně potápěčů a dalších záchranných složek, začali okamžitě místo a přilehlé okolí propátrávat. Pátrací akce trvala několik hodin a byla s negativním výsledkem. Žádná další osoba nalezena nebyla," dodala mluvčí s tím, že muž byl předán do péče záchranářům.

Tonoucí muž měl pozitivní test na omamné a psychotropní látky, konkrétně na amfetamin/metamfetamin. Případem se nadále zabýváme.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT