Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Za vážnou nehodu u Hromnice hrozí vězení! Mladého motorkáře smetlo osobní auto

20.02.2014 12:22

Vážná nehoda, během které došlo k těžkému poranění teprve 17letého motorkáře, u Hromnice na začátku září má policejní dohru. Řidiči osobního auta hrozí vězení.

P1150550

Policisté na severním Plzeňsku ukončili vyšetřování vážné nehody, ke které došlo na začátku září u obce Chotiná u Hromnice. Řidiči osobního auta, které se střetlo s mtorkářem hrozí čtyři roky natvrdo. Motorkář má dodnes zdravotní potíže. Šofér osobního auta je podezřelý z ulbížení na zdraví.

Čtvrtek 12. září loňského roku byl v regionu ve znamení dopravních nehod. Bouralo se na mnoha místech a jednou z vážných nehod, u které zasahovala i záchranka, byla srážka osobního auta s motorkářem u obce Chotiná u Hromnice. "U obce Hromnice jsme ošetřili motorkáře. Se středně těžkým poraněním jsme ho odváželi do nemocnice v Plzni na Lochotíně," potvrdil tehdy QAPu mluvčí záchranky Václav Ondra.

Policisté v současné době vyšetřování nehody uzavřeli a řidiči osobního auta hrozí vězení. "Kriminalisté z 2. oddělení obecné kriminality z Územního odboru Plzeň – venkov sdělili 32letému muži podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Řidiči vozidla hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až čtyři léta," potvrdil mluvčí policie Jan Koželuh.

Těžká nehoda a mnohačetná zranění 17letého kluka jen kvůli nedání přednosti v jízdě!

Za fatálními následky přitom stojí nehoda způsobená jen nepozorností. "Podezřelý muž měl dne 12. září 2013 v ranních hodinách na křižovatce pozemních komunikací III/2313 a III/2312 v katastru obce Žichlice jako řidič osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Octavia při průjezdu uvedenou křižovatkou po komunikaci III/2313 ve směru od obce Chotiná směrem na obec Dolany nerespektovat svislé dopravní značení „Dej přednost v jízdě“ a nedat tak přednost v jízdě motocyklu, který řídil 17letý mladík jedoucí po hlavní pozemní komunikaci III/2312 ve směru od obce Dolany. Následkem toho došlo ke střetu motocyklu s osobním vozidlem, při kterém utrpěl řidič motocyklu mnohočetná poranění," popisuje nehodový děj policejní mluvčí.

Čtvrtek 12. září loňského byl v regionu na nehody extrémně bohatý. V péči záchranky skončilo postupně 6 zraněných lidí. Podrobnosti k událostem se dočtete v článku zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství