Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nové multifunkční hřiště v Boru bude sloužit i veřejnosti

11.09.2023 8:11

S novým školním rokem přišly i novinky, v Boru u Tachova mají nové víceúčelové hřiště s umělým povrchem. Vzniklo za pomoci Plzeňského kraje.

IMG_0609

Hřiště vyšlo na čtyři a půl miliónu korun, dva milióny přišly jako pomoc od Plzeňského kraje, jak uvedla místostarostka Boru Olga Chvátalová. "Během měsíce září ještě budeme dokončovat terénní úpravy a kolem hřiště bude také nový plot. Jinak už je vše hotové, hřiště nalajnované a brzy bude k užívání, a to nejenom pro žáky základní školy, ale i pro různé spolky, studenty středních škol i širokou veřejnost," řekla s úsměvem Chvátalová.

Hřiště nabízí mnoho možností sportovního vyžití, může se zde hrát mimo jiné například volejbal, fotbal, florbal, ale také třeba i tenis nebo basketbal.

Nyní se ještě řeší, jakým způsobem bude hřiště půjčováno. "My zvažujeme rezervační systém, zájemci by si tam zadali den a čas, který by byl v nabídce volný, a tím už by měli hřiště zarezervované. Samozřejmě by to šlo jen mimo školní čas, tedy odpoledne, svátky či víkendy," dodala místostarostka. 

Foto Martina Sihelská

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT