Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni přibývá stížností na bezdomovce, výjimkou nejsou ani Slovany!

26.02.2014 20:25

V Habrové ulici v Plzni si ustlal bezdomovec. Pomatený muž zanedbaného vzhledu zase ve Folmavské ulici strhával ženám kabelky. Oba si vzali "do parády" strážníci.

IMG_3290

O tom, že plzeňské strážníky denně zaměstnávají bezdomovci a lidé pod vlivem alkoholu, není pochyb. Jedná se o velký společenský problém, který začíná Plzeňanům "hodně" vadit. Na bezdomovce narazíte nejen v centru, ale i na sídlištích nebo v lesích za městem. Stížností na nepřizpůsobivé osoby přibývá i v Plzni na Slovanech. Jeden z posledních případů řešili strážníci v Habrové ulici.

,,Na Slovanech byla v zahrádkářské kolonii v Habrové ulici zjištěna osoba ležící na terase dřevěné budovy. Kolem byly poházeny kartony a plechovky od piva. Muž byl podezřelý ze spáchání hned několika přestupků – znečistil veřejné prostranství, neoprávněně zabral veřejně přístupný objekt a vzhledem k tomu, že ztratil a nezařídil si nový občanský průkaz, tak i z přestupku podle zákona o občanských průkazech. Na svou obhajobu muž uvedl, že nemá kde spát a slíbil, že nepořádek do rána uklidí. Kartony a peřinu si ale na místě hodlal ponechat – podle něj to na terase nebude vadit. Návrh, aby vyhledal přístřeší v některé z charitativních organizací, razantně zamítl," popisuje metodik prevence kriminality MP Plzeň Dana Krausová. Celý případ byl právě vzhledem k množícím se stížnostem občanů na nepřizpůsobivé osoby předán na příslušné oddělení ÚMO Plzeň 2.

Strážníci vyjížděli také do Folmavské ulice v Plzni, kde běhal zmatený muž zanedbaného vzhledu. Na zastávce MHD se pokoušel strhnout kabelky několika ženám, ty si to nenechaly líbit a zavolaly linku 156. ,,Hlídka MP muže vyzvala k prokázání totožnosti, on však nekomunikoval, pokoušel se odejít a dělal nekoordinované pohyby. V obličeji měl rozmazanou barvu a celkově působil velmi podivně. Po chvilce začal vykřikovat: „Nechte mě být, já nechci zemřít!“ Poté, co se strážníkům podařilo muže alespoň částečně uklidnit, předložil občanský průkaz. Jen o chvilku později se zase začal zmateně pohybovat a snažil se dostat do frekventované vozovky. Na verbální uklidňování a fyzické přiblížení strážníků reagoval spíše opačně – vyvolávalo to u něj paniku a psychický neklid spojený s fyzickými projevy. Hlídka proto přivolala ZZS. Vzhledem k tomu, že dechová zkouška vyloučila požití alkoholu, rozhodli zdravotníci o převozu muže na psychiatrické oddělení FN v Plzni," doplňuje Dana Krausová.

Ani tím to ale neskončilo...  ,,Muž dal rozhodným způsobem najevo, že do sanitky nenastoupí a hlídka musela muže přesvědčit pomocí předváděcích pák. Ani to muže nezklidnilo – jeho agresivita se v sanitním voze začala stupňovat a pokoušel se vůz poničit. Vzhledem k tomu, že s ním cestovali i dva strážníci, přiložili mu pouta. Ta mu byla sejmuta až v nemocnici, po vyšetření a aplikaci uklidňující injekce. Navíc bylo rozhodnuto o jeho hospitalizaci," dodává.

FOTO:Ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství