Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

02.06.2024 12:14

Kvůli zaplavení byl v Plzni neprůjezdný Rondel

Hasiči odčerpali vodu, nyní je místo již průjezdné

Povodňové ohrožení platí stále na Domažlicku! Znovu hrozí bouřky!

02.06.2024 19:12

Až do 3. června platí tzv. povodňové ohrožení pro oblast Domažlicka, konkrétně pro Domažlice, Horšovský Týn a také Stod. Radbuza ve Staňkově je stále na 3. povodňovém stupni. Znovu v Plzeňském kraji hrozí i silné bouřky. Meteorologové před nimi varují během pondělního odpoledne.

Staňkov Radbuza

"Na Radbuze a jejích přítocích bude v neděli a v pondělí přetrvávat 3.SPA," informuje aktuálně Český hydrometeorologický ústav. Povodňové ohrožení je tady vyhlášeno až do pondělního poledne.

Povodňová pohotovost je platná pro další oblasti kraje. Platí do pondělního poledne pro Blovice, Klatovy, Nepomuk, Plzeň, Přeštice. "Na Úhlavě a Úslavě a jejich přítocích očekáváme v neděli a v noci na pondělí vzestupy nad 2.SPA," uvádí ČHMÚ.

Nejmenší vzestupy hladin se očekávají na Mži. Pro Nýřany, Stříbro, Tachov a také pro Rokycany je platná povodňová bdělost. "Na Mži a jejích přítocích očekáváme v neděli a v noci na pondělí vzestupy nad 1.SPA. Na horní Berounce očekáváme v neděli a v noci na pondělí překročení 1.SPA." informuje ČHMÚ.

Výstraha na silné bouřky je platná pro Plzeňský kraj v pondělí 3. června od 12 hodin do 20 hodin. Výstrahu vydal ČHMÚ pro Blovice, Domažlice, Horažďovice, Horšovský Týn, Klatovy, Nepomuk, Plzeň, Přeštice, Rokycany, Stod a Sušici.

"Očekává se ojedinělý výskyt silných bouřek doproprovázených přívalovými srážkami kolem 40 mm a menšími kroupami," uvádí ČHMÚ.

 

foto: Zdroj FCB Město Staňkov

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství