Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V plzeňské ZOO se křtilo! Došlo i na vzácného jelena - FOTKY

22.10.2015 11:10

Plzeňská ZOO se chlubí dalšími přírůstky a tentokrát se proto odehrála i tradiční oficialita. V zoologické zahradě proběhly po delší době i křtiny...

FOTO_ Taťána Typltová(4)
FOTO_ Taťána Typltová(1)FOTO_ Taťána Typltová(2)FOTO_ Taťána Typltová(3)FOTO_ Taťána Typltová(4)FOTO_ Taťána Typltová(5)

Plzeňská zoologická zahrada se v poslední době pyšní jedním chovatelským úspěchem za druhým. Po tom, co světu představila mládě dikobraza, který se v Plzni odchoval poprvé po desítkách let, přišly na řadu i křtiny. Tentokrát se ale v hlavní roli představil vzácný jelen timorský.

Plzeňská ZOO hlásí v posledních týdnech do světa jeden úspěch za druhým. Teď navíc došlo v zoologické zahradě i na oficiální slávu. Hned tři mláďata se dočkala křtin.

"Samečka vzácného jelena timorského, který se narodil 9. září, pokřtil pan primátor Martin Zrzavecký jménem Artuš. Je to celkově osmé odchované mládě v Plzni. Tohoto kopytníka, zvaného i sambar ostrovní, chová nyní podle webu zootierliste.de jen devět zoo v Evropě," říká mluvčí ZOO Martin Vobruba. Křtiny má za sebou i týden stará samička antilopy nyaly nížinné, která dostala jméno Gábinka a aby toho nebylo málo, jménem se může pyšnit i jedno z nejzajímavšjích zvířat v plzeňské ZOO. Pásovec kulovitý dostal jméno Alex.

V ZOO to žije i na podzim. Poměrně pravidlně jsou připravené speciální víkendové programy. Naposledy se o uplynulém víkendu v zozologické zahradě odehrávaly indiánské rituály. Teď už se ZOO chystá na oslavy státního svátku 28. října. Jako tradičně bude vstupné do ZOO jen symbolických 28 korun. V nabídce ovšem bude i zlevněné kombinované vstupné zároveň do Dino Parku. Zoloogickou zahradu a DinoPark tak budou moct zájemci navštívit jen za 56 korun.

FOTO: Taťána Typltová

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT